in

Moeder Ashley (35) sterft nadat ze in 20 minuten 2 liter water drinkt

Moeder Ashley Summers (35) overleed aan watervergiftiging nadat ze in ongeveer 20 minuten tijd twee liter water had gedronken tijdens een snikhete dag bij het stuwmeer Lake Freeman in Indiana, Verenigde Staten. Ze zakte in elkaar in haar garage nadat ze terugkwam van een weekenduitje met haar man en twee kinderen. Hoewel ze snel naar het ziekenhuis werd gebracht, kon het noodlot niet worden afgewend.

Lees ook
Lorena wil nooit meer een onenightstand: Hij plaste in mijn oven

Ashley vertoonde op de laatste dag van hun vakantie tekenen van uitdroging onder de verzengende hitte. Op de terugweg per boot dronk ze in rap tempo vier flessen water, vermoedelijk elk 500 ml, en beklaagde zich dat ze “niet genoeg water kon krijgen”.

In het ziekenhuis kregen artsen een verontrustende diagnose: watertoxiciteit, ook wel bekend als hyponatriëmie. Bij deze levensbedreigende aandoening houdt het lichaam te veel water vast en ontstaat er een tekort aan natrium. Natrium is een essentieel mineraal dat helpt bij het reguleren van vochtbalans en bloeddruk.

Lees ook
Waarschuwing: gebruik om deze reden nooit gratis douchegel, zeep of shampoo in hotel

“Vol ongeloof”
De broer van Ashley beschreef de familie aan zender WRTV als “vol ongeloof” toen ze hoorden wat er was gebeurd. Hij vertelde dat zijn zus, die werkte in een kinderdagverblijf, dol was op het buitenleven en ervan genoot om op het water te zijn.

Op dinsdagavond kreeg hij een telefoontje van zijn andere zus, die “een absoluut wrak” was en hem vertelde dat Ashley in elkaar was gezakt in hun garage en naar het Indiana University Health Arnett Hospital was gebracht.

Waarschuwing: gebruik om deze reden nooit gratis douchegel, zeep of shampoo in hotel

Peter Gillis overleden na aanslag: Roddelpraat plaatst schokkende video