in

‘Misbruik jonge meisjes door Marco Borsato komt boven water’

Zangcoach Mathilde Santing is ervan overtuigd dat de journalisten de onderste steen over de geruchten over Marco Borsato zullen opspitten. “Wacht maar af. Het misbruik komt allemaal boven water.”

Het is opvallend hoe Marco Borsato er alles aan doet om toch maar niet te moeten reageren op de beschuldigingen. RoddelPraat beweert dat de zanger zich bezondigde aan grensoverschrijdend gedrag tegenover jonge meisjes van 15 en 13 jaar oud. Anderhalve week later laat de zanger laconiek weten dat hij met een verklaring komt wanneer hem dat uitkomt.

Zangcoach
Zangcoach Mathilde Santing gooit nu nog wat olie op het vuur. Ze deelt de ervaring van een van haar jongere leerlingen met de zanger. Het jonge meisje ging naar een fameuze Voice-barbecue van de zanger en daarna haatte ze hem.

Lees ook  Hoe Natasha een s*ksuele relatie kreeg met haar vader

Mathilde legt uit: “Dit was een exceptioneel slim en weerbaar meiske, hoor. Er is haar zeker zelf niks overkomen. Maar het is me altijd bijgebleven die bijtende opmerking. Dus checkte ik of zij wat had gemerkt en kreeg toen deze reactie.”

Geheimhoudingsovereenkomst
De zangcoach liet haar tweet echter maar even staan. Mathilde legt uit dat dit te maken heeft met de geheimhoudingsovereenkomst die de kandidate van The Voice Kids moest ondertekenen.

“Het is zo dat in de contracten altijd een NDA staat met forse financiële repercussies bij schending van deze afspraak. Het heeft me als ‘door de wol geverfde’ zangeres altijd verontrust en verwonderd dat ouders ze zo goedgelovig ondertekenen en kun kinderen overleveren aan een ijskoud commercieel circus.”

Lees ook  Zien: Huis op Funda heeft overal tapijt: “Zelfs op de muren en keuken!”

Alles komt aan het licht
Toch weet Mathilde zeker dat de waarheid uiteindelijk naar boven komt. Ze zegt: “Wacht maar af. Het misbruik komt allemaal boven water. In Hollywood, in de Katholieke kerk, danswereld, conservatoria, toneel- en kleinkunst-opleidingen, turnsters en een Chinese tennis-ster is zoek na onthulling. Het is bij de wilde spinnen af.”

Minnelijke schikking
Mathilde denkt dat de zanger er alles aan zal doen om een minnelijke schikking te bereiken. “Er zal geprobeerd worden om te schikken. Met een NDA. Dus radio-stilte. Natuurlijk kan Borsato gechanteerd worden met een tape. Zeker als die al in verkeerde handen is.”

Marco uit Lang Leve de Liefde slaapt als een baby en wordt keihard gefriendzoned

Huh: EOTB-ster en Terror Twin Esmee Ipema heeft een heel nieuw gezicht