in

‘Mijn man ging vreemd met zijn ex en hun kinderen wonen nog steeds bij mij’

De vrouw vraagt zich af of ze het kan maken om haar stiefkinderen het huis uit te zetten
Miranda* is ruim vier jaar getrouwd met haar man Gerard en zijn twee kinderen wonen bij hun in huis. Onlangs kwam de vrouw tot de verschrikkelijke ontdekking dat Gerard al maanden een affaire heeft met zijn ex-vrouw, de moeder van zijn kinderen. Toen Miranda hier achter kwam, zette ze haar echtgenoot gelijk het huis uit. Gerards kinderen wonen echter nog wel steeds bij haar, maar ze weet niet goed wat ze hiermee aan moet.

Verwaarloosde stiefkinderen
“Mijn man en ik zijn nu vier jaar getrouwd. Ik kwam in het leven van mijn stiefdochter (16) toen ze tien jaar oud was. Zowel zij als mijn stiefzoon (12) waren enigszins verwaarloosd en hadden gedragsproblemen toen ik ze ontmoette”, begint Miranda haar verhaal op het forum Reddit. “Mijn man en zijn ex-vrouw waren geen slechte ouders, maar hij reist veel voor zijn werk en zij is een beetje opgefokt en kan egoïstisch zijn.”

Co-ouderschap
Gelukkig kon Miranda het gelijk heel goed vinden met haar stiefkinderen. Naar verloop van tijd nam zij dan ook een ouderrol in voor de kinderen. “Het co-ouderschap verliep heel goed. Zowel mijn man als zijn ex-vrouw waren blij dat ik het grootste deel van de opvoeding op me nam. Zij reizen beiden heel veel en ik was de enige ouder die volledig betrokken was bij de kinderen”, vertelt de vrouw.

Lees ook
De 15-jarige dochter van Daphne liep een soa op en belandde op de spoedeisende hulp

“Ik heb een huis met drie slaapkamers geërfd van mijn ouders, dus daar trokken mijn echtgenoot en zijn twee kinderen bij in. De kinderen houden van hun eigen slaapkamers en van het leven in onze stad.” Hoewel Gerard en zijn ex-vrouw op papier een 50-50 voogdijregeling hebben, brengen zijn kinderen de meeste tijd door bij hun vader en Miranda. Dit komt doordat hun moeder geen grote woning heeft en veel van huis is.

Vreemdgaan
Op deze manier leek het co-ouderschap heel goed te gaan, tot Miranda een paar maanden geleden samen met haar stiefzoon thuiskwam van een schoolexcursie. Haar stiefdochter was in rep en roer. “Ze zag haar beide ouders samen in mijn slaapkamer en was erg boos dat haar vader vreemdging”, vertelt de vrouw.

Natuurlijk was Miranda hier zelf ook kapot van. “Na wat speurwerk kwam ik erachter dat Gerard en zijn ex-vrouw al maanden, misschien zelfs een jaar, een affaire hebben. Ik probeer al twee jaar zwanger te worden en we hebben dan ook vaak gemeenschap. De gedachte dat mijn echtgenoot de afgelopen maanden zowel met haar als met mij sliep, was heel misselijkmakend”, aldus Miranda.

Scheiding
“Ik heb de scheiding aangevraagd en hem gevraagd te vertrekken”, gaat de vrouw verder. Gerard heeft echter nog hoop dat het goed gaat komen tussen hen. “Hij wil niet scheiden en is er op de een of andere manier van overtuigd dat ik me nog zal bedenken. Maar hij stemde gelukkig in met wat tijd zonder elkaar en is uit het huis vertrokken.”

Lees ook
Bizar: ‘Nichtje Maxima wil wraak op koningin’

Stiefkinderen in huis
Gerards kinderen wonen echter nog wel steeds bij Miranda in huis. “Vooral mijn stiefdochter is heel boos op haar ouders en wil het liefst bij mij blijven wonen”, vertelt de vrouw. “Dat zou ik helemaal prima vinden, als Gerard en zijn ex-vrouw niet net deden alsof er niets is gebeurd.

Zij hebben het idee dat ze hier in en uit kunnen wandelen, omdat hun kinderen hier wonen. Vooral zij voelt zich totaal niet schuldig over de affaire en doet alsof ík de indringer ben”, gaat Miranda verder. “Ze behandelt me alsof ik de nanny ben en verwacht dat ik wel even voor de kinderen zorg. En dan geeft ze me ook nog instructies en kritiek.

Mijn ex-man komt ook regelmatig onaangekondigd langs, zogenaamd om zijn kinderen te zien, maar ondertussen probeert hij mij ervan te overtuigen hem terug te nemen.”

Ondraaglijke situatie
Miranda zit in een tweestrijd: “Ik hou van mijn stiefkinderen en ik zou niets willen doen om hen te kwetsen, maar ik kan zo niet leven. De hoeveelheid verdriet en woede die ik voel tegenover mijn echtgenoot en zijn ex-vrouw is gewoon te veel en het is te pijnlijk om hen steeds te moeten zien.” Toch weet ze niet goed wat ze aan moet met haar stiefkinderen. “Iedereen om me heen verwacht dat ik mijzelf opzijzet en doe wat het beste is voor de kinderen. Ik hou van hen, maar dit wordt ondraaglijk.” Wat zou jij Miranda willen aanraden?

‘Ik ben onlangs gestart met trio’s met mijn moeder, het is fantastisch en ik raad het aan’

Iedereen heeft die kleine potje weleens bij de Kruidvat zien liggen