in

Met dit handige ideetje voorkom je dat kinderen met vreemden meegaan! Dit moet elke ouder weten…

Het is natuurlijk de schrik van elke ouder: Je kind is ontvoerd! Gelukkig gebeurt dit niet heel veel in Nederland maar tegenwoordig kan je nooit voorzichtig genoeg zijn. Vooral jonge kinderen worden ontvoerd en dit is een zeer traumatische gebeurtenis die een kind voor zijn of haar hele leven kan tekenen.

Om dan nog niet te praten over het verdriet voor de ouders. Daarom is het slim om je kind al vroeg duidelijk te maken dat ze niet zomaar met vreemde mensen mogen meegaan.

Lees ook  Christian haalt na 33e keer examen doen eindelijk zijn rijbewijs

Wij hebben een hele goede tip voor je die jij je kinderen kan leren! Met deze tip zullen kinderen niet snel bij iemand anders in de auto stappen! Lees hem op de volgende pagina……

De tip tegen ontvoeringen
Leer je kinderen al vroeg een wachtwoord aan. Eentje die voor jullie gezin voor de hand liggend is maar moeilijk te raden voor vreemden. Vertel je kind dat, wanneer een vreemde hem of haar benadert hij of zij altijd om het wachtwoord vraagt wanneer de vreemde vraagt of hij of zij meegaat. Als de vreemde het wachtwoord niet weet dan moeten ze snel wegrennen. Zo zorg je ervoor dat kinderen niet met sluwe trucjes verleidt worden om in te stappen.

Lees ook  82-jarige Iris dolgelukkig nadat ze eindelijk visum voor 36-jarige vriend heeft: “Liefde overwint alles”

Oliver (8) bruut om het leven gebracht door moeder omdat ze dacht dat Russische spionnen hem zouden ontvoeren

Bosschenaar aangehouden voor overval op Mark Gillis