in

Nederlands meisje werd in de steek gelaten door ouders omdat ze albinisme heeft – nu is ze een fotomodel

Iedereen is anders en elk individu is uniek op zijn eigen manier. Zo ook de held van dit verhaal, een heel sterk en mooi meisje!

Geboren worden met albinisme is heel zeldzaam en komt voor bij 1 op de 20.000 mensen.

Maar, helaas bestaan er over de hele wereld mensen die ‘anders’ niet kunnen waarderen en vooroordelen hebben …

Toen Xueli Abbing, nu 16 jaar oud, nog maar een klein meisje was, werd ze in de steek gelaten door haar ouders. De reden? Omdat ze albinisme heeft.

Maar vandaag, al die jaren later, verovert het meisje uit China de wereld en werkt ze nu als fotomodel. Over wraak gesproken!

De BBC vertelde het verhaal van Xueli, die na haar geboorte buiten een weeshuis werd achtergelaten. Daar lag ze helemaal alleen, met weinig hoop voor wat de toekomst zou brengen.

Lees ook  Meisje (13) dood leunend tegen boom achtergelaten

Toentertijd gold in China de eenkindpolitiek en dachten sommigen dat albinisme ongeluk zou brengen.

“Je had enorm veel pech gehad als je een kind had met albinisme. Sommige kinderen, zoals ik, werden in de steek gelaten, terwijl anderen werden opgesloten of als ze naar school gingen, werden hun haren zwart geverfd,” vertelde Xueli aan de BBC.

Op driejarige leeftijd werd Xueli geadopteerd door Nederlands gezin en zou haar nieuwe leven beginnen.

Op elfjarige leeftijd belandde ze per toeval in de modewereld. Haar moeder kende een ontwerpen die oorspronkelijk uit Hong Kong kwam. Ze vroeg aan Xueli of ze mee wilde doen aan een modeshow.

Lees ook  Jongen met megabiceps kan billen niet meer vegen - Help mij!

Dit zou het begin zijn van een hele succesvolle carrière als fotomodel! Xueli is inmiddels aangesloten bij een modellenbureau en heeft o.a. foto’s gemaakt Vogue.

“Zebedee Talent nam contact op en vroeg of ik ze wilde vergezellen in hun missie om mensen met een beperking vertegenwoordigd te krijgen in de mode-industrie,” vertelde ze.

Een van de gevolgen van albinisme, is dat Xueli extra gevoelig voor licht is, wat soms invloed heeft op fotoshoots.

“Soms, als het te fel is op een fotoshoot, zeg ik: ‘Mag ik mijn ogen sluiten of kun je het licht zachter maken?’. Of ik zeg: ‘Oké, je kunt drie foto’s maken met mijn ogen open en flitser, maar niet meer.’”

Vriend vindt lichaam vermiste wandelaar negen maanden na verdwijning terug

Man van fiets geschopt en beroofd