in ,

Meisje van 10 is bij opa wanneer hij in elkaar zakt, ze neemt zijn autosleutels en redt zijn leven

Je kunt je onmogelijk wapenen tegen alle mogelijke ongelukken die je kan meemaken. Daarom worden mensen die kleine daden van moed tonen, “alledaagse helden” genoemd.

Zo zijn er tal van voorbeelden van gruwelijke ongelukken, aanvallen en incidenten die positief afliepen dankzij iemand die correct handelde. In dit geval, een meisje van pas 10 jaar oud. Haar opa heeft zijn leven aan haar te danken, aldus CNN.

Hartaanval toen hij bij zijn kleindochter was
De 72-jarige Coy Jumper woont in de Amerikaanse staat South-Carolina en brengt het overgrote deel van zijn tijd buiten door. Hij wordt omschreven als een echte handige man die graag klusjes opknapt in en rond het huis.

Toen bevers in de buurt woningen vernielden, ging Coy kijken met zijn 10-jarige kleindochtertje naar het gebied nabij de rivier. Ze sprongen in de auto en gingen samen kijken.

Lees ook  Zwanger tijdens het gebruik van de pil? Dit zijn de 5 symptomen


Eenmaal daar verloor de 72-jarige man zijn balans en viel hij in het water. De 10-jarige Cara merkte meteen op dat haar doorgaans energieke grootvader een hartaanval moest gehad hebben, en sprong in het water om haar opa te redden.

Later bleek effectief dat Coy een hartaanval had gekregen, en hij was volledig verlamd toen hij in het bos was met zijn 10-jarige kleindochter.

Maar, gelukkig kon Coy gered worden.

103 kilo in de wagen gesleept
Coy, die erg groot is, weegt ook maar liefst 103 kilo. Maar dat hield Cara niet tegen om haar opa me al zijn gewicht in de wagen te slepen. Daarna nam ze zijn autosleutels en ging ze achter het stuur zitten om naar huis te rijden.

Geloof het of niet, maar Cara kon naar huis rijden, waarna ze haar oma riep die meteen een ambulance belde.

Lees ook  Verdien meer dan €30 euro per uur door Netflix in je pyjama te kijken

“Ik dacht niet na, ik sprong gewoon in de wagen en sleepte opa er in,” getuigde ze aan CNN.

Meisje van 10 rijdt met wagen
Cara was eerder in het water gesprongen en had haar armen rond haar grootvader gelegd. Ze focuste om zijn hoofd boven water te houden terwijl ze hem aan land sleepte.

“Hij leunde tegen me aan en ik sleepte hem aan land. Dat was het moeilijkste wat ik ooit gedaan heb,” vertelde Cara aan CNN.

Na de gebeurtenis werd Cara niet alleen door haar grootvader als heldin onthaald, maar ook door internationale media.

Coy is erg onder de indruk van wat Cara voor hem heeft gedaan, en is dan ook apetrots. “Het is moeilijk te geloven, maar het is echt gebeurd,” vertelde ze aan CNN.

André Hazes doet zijn kant van het verhaal: ‘Ik ben altijd de lul’

Baby’tje overlijdt bijna – dan breekt verpleegster de ziekenhuisregels en redt tweelingzusje haar