in

Meisje 8 wordt gepest om littekens nadat ze kanker heeft verslagen

Claire was pas vier jaar oud, toen ze met kanker werd gediagnosticeerd. Vier jaar later, nadat ze kanker versloeg, wordt ze gepest om haar littekens. Nu heeft haar moeder een emotionele boodschap.

Als ouder doe je er alles aan om je kind te beschermen tegen pijn. Het liefste zouden we onze kinderen kunnen schuilen van al het kwaad en verdriet in de wereld.

Maar, helaas zit de wereld niet zo in elkaar. Voor Michelle Russel, Claire’s moeder, werd haar ergste nachtmerrie werkelijkheid.


Haar dochter werd met Ewing-sarcoom gediagnosticeerd, een zeldzame en zeer kwaadaardige vorm van botkanker, toen het meisje pas vier jaar oud was.

“Ze kon niet fietsen, had nooit een voet in een klaslokaal gezet en bracht het grootste deel van haar tijd in een tutu door.

In het opvolgende jaar ervoer ze meer pijn en verdriet dan de meeste volwassenen een heel leven ervaren.

Ze ging naar begrafenissen van vriendjes die ze ontmoette en van wie ze hield, die tegen dezelfde ziekte vochten als zij”, schreef de moeder op Instagram.


Gedurende een jaar moest het meisje in totaal 17 behandelingen ondergaan en daarnaast verschillende operaties, waarbij onder andere vier ribben en delen van de wervelkolom werden verwijderd.


Toen Claire vijf jaar oud was, mocht ze eindelijk naar huis! Ze had nauwelijks kracht, was bleek, dun en zat onder de littekens na alle operaties.

Lees ook
Babyshower loopt volledig uit de hand na ruzie over cadeaus: drie mensen neergeschoten

Vandaag de dag voelt Claire zich geweldig. Ze danst, traint, zingt, speelt, is blij en verdrietig zoals elke andere achtjarige. Haar moeder deelde echter een hartverscheurende gebeurtenis.

“Een paar weken geleden, op een stressvolle ochtend, gooide ik een korte broek en een topje naar haar en vroeg haar om zich aan te kleden.

Zachtjes vroeg ze me om een ander T-shirt te pakken. Onoplettend en in een haast vroeg ik ‘Waarom?

Je vindt die leuk, trek het gewoon aan, we moeten gaan …’ ‘Een jongen op kamp … zei dat ik geen topjes moest dragen die mijn littekens laten zien. Hij zei dat ze eng waren’”


“Voor een kort en irrationeel moment overwoog ik de desbetreffende jongen te vinden en hem wat littekens te geven… maar ik realiseerde me al snel dat deze jongen waarschijnlijk GEEN IDEE had wat dit meisje heeft doorstaan.

‘Ik denk dat hij bedoelde dat het idee van wat jij hebt meegemaakt om die littekens te krijgen … eng is. Jouw littekens zijn mooi.’”

Lees ook
Vrouw bang voor tandarts, gebruikt 10 jaar lang lijm

“Ze leek niet overtuigd. Tranen kwamen in haar ogen.”

“‘Ik wil gewoon normaal zijn,’ snikte ze. ‘Ik wil dat je denkt aan alle kleine meisjes die je hebt ontmoet, die net zoals jij tegen kanker vechten, die littekens zullen krijgen zoals jij… wil je dat ze deze bedekken? Verstoppen?’ ‘Nee!!’ riep ze uit en veegde haar tranen weg. ‘Ik wil niet dat ze verdrietig zijn.’”


“‘Weet je dat door trots te zijn op jouw littekens, je hen ook inspireert om trots te zijn op die van hun?’ Dat deed het hem. Een kleine glimlach. Ze stak haar hand uit en greep het topje,” schreef Michelle.


Toen kreeg de moeder een briljant idee! Samen met een vriendin, die fotografe is, fotografeerden ze anderen die soortgelijke dingen hebben meegemaakt als Claire. Om haar en anderen te laten zien dat ze mooi zijn, met of zonder haren, met of zonder littekens.

Het is een belangrijke levensles. Achter elk litteken gaat een verhaal schuil. Meestal is dit een verhaal met veel pijn en verdriet.

Niemand zou ooit op zijn uiterlijk beoordeeld moeten worden. Dit kleine meisje verdient het dubbel en dwars om haar littekens met trots te laten zien!

Tamara (34) krijgt tijdens slaap in de nacht steeds vinger in haar achterste geduwd

Oogbal kersverse moeder Bethany vliegt eruit omdat ze zo hard perstte