in

Meisje (17) vrij na dodelijke steekpartij Rosmalen: OM denkt aan noodweer

De 17-jarige verdachte rond de dodelijke steekpartij waar Jordy (22) uit Den Bosch aan overleed, kan het onderzoek in vrijheid afwachten.

Ze blijft nog wel verdachte in de zaak. Het Openbaar Ministerie gaat gezien het voorlopige onderzoek uit van noodweer.

Volgens persofficier Janine Kramer was er zaterdag sprake van een ‘volledig uit de hand gelopen ruzie’.

Die ruzie brak uit tussen de de twee latere verdachte meisjes van 17 en 16 en een ander groepje, waartoe ook de zus van Gruijters behoorde. Rond diezelfde tijd werd Jordy gebeld over de ruzie op het terras van restaurant De EetBar.

Lees ook  Dramatisch nieuws Erica Terpstra: ‘Beenamputatie.’

Het latere slachtoffer kwam met de auto richting de Driesprong en liep daarna in een ‘kennelijk heftige gemoedstoestand het terras op’, meldt het OM.

“Op beelden is te zien dat hij daar fysiek de confrontatie aangaat met de twee verdachten, waarbij de jongste verdachte van haar stoel gegooid wordt.

De oudste houdt een bestekmes vast en Jordy wordt met het mes geraakt in zijn borst. Aan de verwondingen van die ene steek overlijdt hij even later.”

Lees ook  Man draagt tot ieders verbazing geen kleding voor tankbeurt (video)

Kamer: “Op basis van het onderzoek, alle verklaringen en analyse van alle videobeelden kunnen wij in elk geval stellen dat er sprake was van een zeer agressieve sfeer.

Een sfeer waarin zowel verdachten, getuigen als het overleden slachtoffer een aandeel hadden. Wij gaan er op dit moment van uit dat de verdachte zich heeft willen verdedigen tegen het geweld en niet de intentie had om Jordy te doden.” schrijft Omroep Brabant.

Vrouw wordt gefilmd hoe ze haar hond slaat in kofferbak van auto

Auto met daarin vader en kind vliegt spontaan in brand op de snelweg