in

Meisje (16) omgekomen bij verkeersongeluk in Renswoude

Vanochtend heeft zich een tragisch ongeval voorgedaan in Renswoude, waarbij een 16-jarig meisje om het leven kwam na een aanrijding met een bestelbus met aanhangwagen. Het incident vond plaats op de Dorpsstraat (N224) rond 07.00 uur.

Het slachtoffer, een 16-jarig meisje, fietste op de bewuste ochtend op de Dorpsstraat toen zij in aanraking kwam met een bestelbus met aanhangwagen. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden ter plaatse geroepen om medische hulp te verlenen. Ondanks de inspanningen van hulpverleners, heeft het meisje het ongeluk niet overleefd.

Lees ook
Als je zoon zelfmoord pleegt na pesten: 'Niet mijn Brian, schreeuwde ik uit'

De politie heeft direct een uitgebreid onderzoek gestart om de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. Als gevolg daarvan werd de Dorpsstraat tijdelijk afgesloten voor verkeer. Er zijn nog geen officiële verklaringen vrijgegeven met betrekking tot de mogelijke oorzaak van het ongeluk.

De gemeente Renswoude heeft bevestigd dat er reeds een veiligheidsonderzoek gaande is met betrekking tot de Dorpsstraat. Echter, op dit moment is het niet gepast om conclusies te trekken of het ongeluk aan dit onderzoek te koppelen. Burgemeester Petra Doornenbal heeft haar medeleven uitgesproken aan de familie van het slachtoffer en verklaarde: “Er is onvoorstelbaar veel leed bij de familie van het slachtoffer. Op dit moment is het onderzoek door de politie nog in volle gang. Dit is niet het moment om in te gaan op vragen omtrent de oorzaak van dit ongeval. Wij leven intens mee met de ouders en broertjes van het slachtoffer.”

Lees ook
Dochtertje (9) van vermoorde Eva Balogh had een vermoeden: 'Mama is door papa vermoord'

Vermist meisje 10 dood gevonden in kelder

’Mijn man verzamelt lege blikjes; ik schaam me dood’