in

Meisje (14) gedrogeerd bij paasvuur; jeugdagent roept feestvierders op alert te zijn

De politie waarschuwt feestvierders om goed op hun drankjes te letten. Een 14-jarig meisje is zondagavond bij het paasvuur in Lochuizen onwel geworden, waarschijnlijk doordat er drugs in haar drankje waren gedaan. Een 30-jarige man uit de gemeente Berkelland is aangehouden en zit vast.

Jeugdagent Martijn van Berkelland meldde het incident dit paasweekend op Instagram. Het meisje kreeg een drankje aangeboden van de verdachte. Vlak na het drinken werd ze zo ziek dat ze met een ambulance naar het ziekenhuis moest worden vervoerd.

Er meldden zich al snel getuigen die hadden gezien dat de man ‘iets’ in het drankje had gedaan. Vermoed wordt dat het om verdovende middelen gaat. De man is aangehouden en is maandag verhoord. Hij blijft voorlopig vastzitten. Het meisje is inmiddels weer thuis en maakt het goed, zo meldt de jeugdagent.

Lees ook  Bijwerkingencentrum: 15 meldingen van overlijden na vaccinatie coronavaccins

Niks meer herinneren
Hij roept feestvierders alert te zijn op deze praktijken. ‘Nu het seizoen met evenementen weer op gang komt en we zonder maatregelen weer ‘los’ kunnen gaan zullen dergelijke incidenten waarschijnlijk weer gaan toenemen. Gelukkig hebben we in deze situatie getuigen, maar meestal is dit niet het geval. Slachtoffers weten zich nadien vaak ook niks meer te herinneren van wat er gebeurd is.’

Hij waarschuwt dat het voor hulpverleners lastig is om te beoordelen of iemand ‘gewoon’ te veel heeft gedronken, of drugs binnen kreeg. Als iemand buiten kennis raakt is het daarom altijd verstandig om naar de EHBO te gaan of 112 te bellen.

Lees ook  Spectaculaire transformatie: stoere worstelaar als vrouw verder

Als de gevolgen minder ernstig zijn is het toch verstandig om bij de huisarts een drugstest te doen. En is die positief, dan roept de jeugdagent op om vooral aangifte te doen bij de politie. ‘Gek genoeg zijn er nog altijd mensen die het ‘leuk’ vinden om een ander te drogeren. En dat is allesbehalve oké.’

De jeugdagent adviseert verder om op feesten nooit je glas uit het oog te verliezen of drankjes van een vreemde aan te nemen.

Presentatrice Leonie ter Braak volledig uit de kleren:

Vrouw (35) aangehouden na verdacht overlijden van jonge vrouw in appartement in Erpe-Mere