in

Meester ontslagen voor filmen van kinderen tijdens het omkleden

Een 26-jarige basisschoolleraar van een school in het Friese Heechterp is ontslagen nadat hij kinderen heimelijk fotografeerde en filmde in de kleedkamer tijdens het omkleden voor en na de gym- of zwemles. Dit blijkt uit een brief die de school naar de ouders heeft gestuurd.

De Leeuwarder Courant heeft de hand weten te leggen op deze brief. De politie heeft aan Hart van Nederland bevestigd dat de man in mei werd aangehouden voor het heimelijk filmen van de kinderen. Hoewel hij inmiddels is vrijgelaten, loopt het onderzoek nog steeds.

Lees ook
Voor degenen die altijd hun tenen stoten: Beschermende kleine helmen voor je tenen!

Volgens de krant kon de leraar tweeënhalf jaar ongestoord zijn gang gaan in de kleedkamers. Op de beelden zijn enkele kinderen volledig naakt te zien. De leraar richtte zich uitsluitend op jongens.

Kinderen merkten niets
De Plataanschool in Leeuwarden ontdekte de ongepaste handelingen van hun leerkracht en rapporteerde dit direct aan de politie. Tijdens de meivakantie startte de school een onderzoek. De leerkracht werd tijdens dit onderzoek geschorst en is inmiddels ontslagen.

Lees ook
Heb jij regelmatig seks met je auto? Daar zit een dikke boete op!

Zowel de school als de politie stellen dat er geen aanwijzingen zijn dat de kinderen fysiek zijn aangeraakt of misbruikt. Ook hebben de kinderen niets gemerkt van het fotograferen of filmen. Er zijn bovendien geen aanwijzingen dat de beelden zijn verspreid.

In de brief die scholengemeenschap Proloog, waar deze school deel van uitmaakt, vrijdag heeft verstuurd, staat: “Het is ontzettend naar en verdrietig dat dit is gebeurd en dat een aantal van onze leerlingen hierbij betrokken is.” De kinderen is verteld dat “de meester iets heeft gedaan wat niet mag.”

De schoolfoto’s van Karins zoon zijn vreselijk: ‘De juf had beter moeten kijken’

Zeer ernstig ongeval: 8 zwaargewonden waaronder 4 kinderen