in

Maurice vermoordt Manuela thuis : Zoontje (4) slaapt naast dode moeder op de grond

Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag voor de rechtbank in Roermond een gevangenisstraf van twintig jaar geëist tegen de 42-jarige Maurice P. Hij is veroordeeld voor de moord op zijn vrouw, de 34-jarige Manuela Derksen.

De moord vond plaats op 6 november 2022 in de woning van het stel in Kerkrade. De vrouw werd zestien keer in haar hals, borst en buik gestoken.

Lees ook
Kapper met personeelstekort houdt stagiaire 5 weken gevangen op zolder

Nadat P. zijn vrouw had vermoord, verliet hij de woning en liet hij zijn kinderen achter, die op dat moment 2 en 4 jaar oud waren. Het jongetje van 4 heeft langdurig bij zijn dode moeder gezeten, terwijl zijn zusje in haar slaapkamer was opgesloten. De volgende dag keerde P. terug naar de woning, samen met zijn vader. Kort daarna is hij aangehouden.

Huiselijk geweld
Onvoorstelbaar, aldus de officier van justitie. “Hoe kun je in vredesnaam je kinderen zó achterlaten?” De officier van justitie concludeerde dat de vrouw met vooropgezet plan is gedood. De aanleiding voor de moord zou een periode van huiselijk geweld zijn. Ook de voorgenomen scheiding van het stel speelde een rol. Volgens de officier van justitie kon P. niet verkroppen dat Derksen hem wilde verlaten en een relatie had met iemand anders.

Lees ook
Mustafa (33 jaar) overleden door explosie Rotterdam: Hij stond altijd klaar voor je

“Manuela Derksen was een jonge, levenslustige en lieve vrouw, stond midden in het leven, ze had veel toekomstplannen. Alleen niet met deze verdachte. En dat heeft ze met haar leven moeten bekopen. Zoals vele vrouwen voor haar”, zei de officier van justitie. “De zaak past precies binnen het profiel van femicide.”

Alyssa (28) werkt nooit meer: “Mijn man moet mij verplicht €100 per dag geven”

Hij is er nu ook in Nederland: de Happy Meal voor volwassenen