in

Marokkaanse kleuter Rayan (5) uit put gehaald, maar niet meer in leven

Het 5-jarige jongetje dat sinds dinsdag in Marokko vastzat in een 35 meter diepe put, is eruit gehaald. Kort daarna berichtten Marokkaanse media dat het jongetje is overleden. De Marokkaanse koning heeft zijn condoleances overgebracht aan de ouders van Rayan.

Er is dag en nacht doorgewerkt om bij het jongetje te komen. Met graafmachines is een zijingang gecreëerd waarna tunnelbuizen zijn geplaatst waar het reddingsteam doorheen kon.

Lees ook  Vrienden Mark (38) en Jelle (26) overleven ongeval niet nadat ze met Porsche in water terechtkomen: “Ze hadden een hart van goud”

De reddingsactie in het dorp Imghrane, bij de stad Chefchaouen in het noorden van Marokko, werd een paar keer gestaakt vanwege instortingsgevaar. Vanochtend werd bekend dat de reddingwerkers bij het graven op een rotsblok waren gestuit. Daardoor kostte de operatie nog meer tijd.

De jongen viel dinsdag in de put toen zijn vader die aan het repareren was. “Rayan was naast me, op een gegeven moment viel hij”, zei de vader erover.

Lees ook  Zoon (12) uit Nunspeet na woede-uitbarsting: ‘Papa zit aan mij’

De reddingsactie kreeg wereldwijd aandacht. Veel toeschouwers kwamen erop af, tot ongenoegen van de autoriteiten, die dranghekken plaatsten om de menigte aftand te houden van de graafwerkzaamheden.

Gedrogeerd en in coma achter gelaten op ijskoude parkeerplaats: tienermeisjes beleven horroravond

Lid van inteeltfamilie kan wel een schone broek gebruiken