in

Marloes redt vlak voor aandenderende trein man uit vastzittende scootmobiel

Hachelijke momenten in het Groningse Haren. Een man raakt met zijn scootmobiel vast op het spoor.

Net voor de trein langs dendert, weten omstanders de man uit zijn wagen te halen. Twee van die omstanders zijn Marloes en haar 14-jarige zoon.

Marloes is met haar zoon aan het fietsen als ze op de spoorwegovergang aan de Onnesweg in Haren een scootmobiel zien staan.

De inzittende, een man op leeftijd, krijgt het wagentje niet meer aan de praat. “Dus mijn zoon zet zijn fiets aan de kant en probeert ‘m van het spoor te duwen.

Loodzwaar natuurlijk”, vertelt Marloes aan Hart van Nederland. “Er stopte een automobilist en die ging ons helpen.”

Lees ook  Verdachte schietpartij Alblasserdam werd ook gezocht voor dodelijk misdrijf in Vlissingen

‘Iedereen werd onrustig’
Maar er is geen beweging te krijgen in het wagentje. Dan gaan de spoorbomen dicht. “Een mevrouw begon te gillen dat we daar weg moeten.

Maar die meneer wilde er niet uit. Iedereen werd toen onrustig”, beschrijft Marloes de hachelijke situatie. Uiteindelijk ziet de man in dat hij er echt uit moet.

En dat had niet veel langer moeten duren, want ze staan nog maar net veilig aan de kant als de trein met een enorme klap de scootmobiel ramt.

De machinist kon de trein niet meer op tijd laten stoppen, horen ze van hem als hij na de crash poolshoogte komt nemen.

Lees ook  Joost werd mishandeld door zijn vriendin: ‘Ik liet me krabben, slaan en bijten door haar’

“En hij kon pas op het laatst zien dat er niemand meer in zat.” De politie is snel ter plaatse. De man van de scootmobiel wordt in een auto gezet om even tot bedaren te komen.

“Hij vond het sneu van zijn wagen. Maar hij was verder redelijk in orde. Het is maar goed dat je pas achteraf bedenkt wat er allemaal had kunnen gebeuren en niet op het moment zelf. Het gaat allemaal zo snel. En je doet alles op adrenaline.”

Bewoner springt van derde etage naar beneden bij brand in Zwolle

Renze wil aandacht voor misbruik bij mannen: ‘Broertje jaren misbruikt door klasgenoten’