in

Maritza: ‘Vriend van mijn man laat steeds remsporen achter in onze wc’

Toen Maritza Nico leerde kennen werd een ding heel snel duidelijk: als ze Nico trouwde, kreeg ze Wim er bij. De beste vrienden zijn onafscheidelijk en komen graag bij elkaar over de vloer. “Allemaal leuk hoor, maar als Wim naar de wc is geweest, ga ik over mijn nek. Hij laat namelijk remsporen achter!”

“Ik ben Nico en dit is Wim en wij zijn beste vrienden.” Dat was de openingszin van Nico toen hij Maritza voor het eerst zag. “Het was zo komisch, alleen al omdat Nico en Wim samen heel grappig zijn. Ze kennen elkaar van voetbal, toen ze nog bij de F’jes speelden en ze voetballen nog steeds. Uiteraard in het veteranenteam en de derde helft is de belangrijkste van de hele wedstrijd.”

Weekendje weg met de mannen
Aanvankelijk moest Maritza wennen aan de hechte mannenvriendschap. Nico was heel duidelijk: hij genoot van zijn relatie met haar, maar wilde ook genoeg tijd vrijmaken voor Wim. “En de rest van het vriendenteam. Ik vind het leuk om te zien dat Nico zijn vriendschappen koestert en veel vrienden heeft. Wim is echt zijn allerbeste vriend, met hem deelt hij lief en leed. Met de anderen is hij ook close, maar hen vertelt hij niet alles.” Dat de mannen vier keer per jaar een lang weekend weggaan en vrouwen niet mee mogen, daaraan moest Maritza ook even wennen, maar inmiddels wil ze niet eens mee als zou ze honderd miljoen krijgen.

Bier en sterke verhalen
“Die mannenweekendjes zijn ook echt voor mannen. Ze gaan dan mountainbiken, vissen, drinken bier en vertellen elkaar veel sterke verhalen. Nico heeft altijd veel plezier en vindt het heerlijk om met de mannen op pad te zijn. Hij beweert dat ze echt heel sportief zijn ook, maar dat kun je met een korrel zout nemen. Driekwart van de vrienden is te zwaar en heeft nauwelijks conditie. Maar dat maakt allemaal niet uit, als ze het maar leuk hebben. Ik vermaak me wel.”

Lees ook
Kim koopt huis met uitzicht op homo ontmoetingsplek: “Soms zijn ze met zes man bezig”

Wim is verlaten door zijn ex
Sinds een tijdje zijn Wim en zijn vrouw gescheiden en loopt hij een beetje met zijn ziel onder zijn arm. “Wim is niet echt een heel zelfstandige man en hij laat zich graag bedienen. Ze waren bijna vijfentwintig jaar getrouwd toen zijn ex aangaf niet meer verder te willen. Het kwam als een donderslag bij heldere hemel voor Wim. Hij dacht dat alles wel oké ging en dat zijn vrouw tevreden was. Hij werkte veel en hard om haar alles te geven wat haar hartje begeert. Maar kennelijk was het niet genoeg.”

Ze deed het met een ander
De nasleep van de breuk is zwaar; dan komt uit dat de ex van Wim al jaren een affaire met een collega heeft. “Ja, dat was echt de genadeslag. Wim was helemaal van de kaart en wist niet waar hij het moest zoeken. Hij heeft dat nooit in de gaten gehad en verwijt zich zelf dat hij niet attent genoeg was, haar niet genoeg waardeerde en baalt dat hij niet meer aandacht voor haar had. Ik heb hem zo vaak gezegd dat hij zich niet schuldig moet voelen. Hij kon het misschien wel helemaal niet weten en zien, vrouwen zijn soms heel gehaaid in die dingen.” Maritza en Nico nodigen Wim regelmatig uit om te eten en in het begin hield hij de boot een beetje af. Wilde geen vijfde wiel aan de wagen zijn.

Bitterballetje erbij?
Maar inmiddels maakt het hem niet meer uit welk wiel hij is van Maritza en Nico en te pas en te onpas komt hij op bezoek. Maritza heeft daar zo nu en dan wat moeite mee. “Ik vind het heerlijk om met Nico alleen te zijn. Wij kunnen samen als de beste op de bank zitten en Netflixen en ik geniet daar enorm van. Als Wim er bij is, is het toch anders.” Moeilijk doet ze er niet over, want ze weet dat Wim het gezellig vindt bij hen en dat het hem goed doet. Kleine moeite dus. Wim is er vooral wanneer er voetbal op televisie is. De mannen schreeuwen vanaf de bank hun favoriete club naar de overwinning, drinken een biertje en Maritza zorgt voor bitterballen of andere snacks die Wim meeneemt.

Lees ook
Gynaecoloog waarschuwt vrouwen: Stop geen knoflook in je vagijn

Smerige remsporen in de wc
“Tot zover is het allemaal prima. Maar wat niet prima is, is het toiletgebruik van Wim. Altijd als hij bij ons is, moet hij naar de wc en gaat daar zitten poepen. Dat vind ik op zich al niet heel fris, maar daar kan ik weinig van zeggen. Waar ik echt van over mijn nek ga, zijn de remsporen die Wim in de pot nalaat. Ik vind dat zo verschrikkelijk smerig. Ik heb Nico gevraagd erover te beginnen met Wim. Ik heb geen zin meer om elke keer als Wim is geweest kokkend de wc schoon te maken. Maakt Nico kennelijk niets uit, want hij vertikt het om Wim erop aan te spreken. ‘Zo erg is het toch niet om er even een borstel doorheen te trekken’ zegt-ie dan. Maar zelf is hij te beroerd om de wc schoon te maken omdat we hebben afgesproken dat dat mijn taak is.”

Klaar met die remsporen
Hoe leuk Wim ook is, Maritza kijkt steeds minder vaak uit naar zijn bezoekjes maar durft er zelf niets over te zeggen. “Ik heb met hem te doen. Ik vind het naar dat zijn vrouw hem twee jaar geleden heeft verlaten hoewel ik soms denk dat ze zij er ook een beetje klaar mee was.”

Man in Tiel opgepakt voor vermoorden van 12-jarige stiefdochter

Accu verdwenen uit AED, vrouw overleden