in

Mariska: ‘Onze zoon (16) heeft een meisje zwanger gemaakt’

Wanneer je zoon als puber s*ksueel actief wordt, dan is dat voor sommige ouders toch even slikken. Als hij dan ook nog een meisje zwanger heeft gemaakt, dan kom je als gezin helemaal in een moeilijke situatie terecht. “Opeens stonden de ouders van het meisje voor de deur om te vertellen dat het meisje zwanger was van mijn zoon. Ik wist niet wat ik hoorde.”

“Onze zoon Lesley deed het niet alleen goed op school, hij had ook een grote vriendengroep. Hij was erg geliefd en als er iets was kon iedereen bij hem terecht. Zijn zachtaardige karakter viel op bij meisjes, waardoor hij erg in de smaak viel. Op zijn veertiende zag hij er al wat ouder uit voor zijn leeftijd, op zijn zestiende werd hij vaak al aangezien voor een volwassen jongen.

Veel vrijheid
We gaven Lesley buiten schooltijd veel vrijheid, dat vonden wij als ouders van een jongen van zestien niet meer dan normaal. Hij hield ons altijd op de hoogte waar hij was en was altijd open over wat hij deed of ging doen. Hij was dol op voetballen met vrienden en was ook vaak bij zijn vrienden thuis aan het chillen. Dat daar ook meisjes aanwezig waren, dat wist ik toen nog niet.

Lees ook
Met de 's*ksoefeningen' van fitnesscoach Patrick word je een beest in de slaapkamer

Ouders aan de deur
Toen een aantal maanden geleden op een zaterdagochtend de deurbel ging, dacht ik dat de postbode een pakketje kwam brengen. Het was alleen geen pakketje, maar er stonden een man, een vrouw en een meisje voor de deur. Ze zeiden dat hun vijftienjarige dochter Lily zwanger was van mijn zoon. Ik schrok enorm. Had mijn zoon echt een meisje zwanger gemaakt? Ik had Lesley nog nooit over een meisje gehoord. Ik liet het gezin binnen en haalde Lesley uit zijn bed. Ook vroeg ik mijn man om van de zaak naar huis te komen.

Verantwoordelijkheid nemen
Toen Lily aan Lesley vertelde dat ze zwanger was, trok hij lijkbleek weg. Logisch, dit had hij niet verwacht. Hij vertelde, dat het zijn eerste keer s*ks was geweest en dat ze wat moeilijkheden hadden gehad met het cond*om. Waarschijnlijk is het daar misgegaan. Mijn man en ik zeiden direct tegen Lily en haar ouders, dat welke beslissing ze ook zouden nemen, wij achter hen zouden staan. Lesley was nog steeds niet van de schrik bekomen, maar zei wel direct dat hij zijn verantwoordelijkheid ging nemen. Toen hij dat zei, was ik ondanks deze situatie ontzettend trots op hem.

Lees ook
Meisje (17) overleden door tampon

Veel contact
Lesley had in de weken daarna veel contact met Lily en ook kwam ze een aantal keer bij ons thuis, soms ook met haar ouders. Ze wist nog niet of ze het kindje wilde laten weghalen of dat ze het wilde houden. Lesley zei dat welke beslissing ze ook zou nemen, wij er allemaal achter zouden staan. Ook al kenden Lesley en Lily en onze gezinnen elkaar nauwelijks, we waren direct een team.

Abortus
Vier weken na de positieve zwangerschapstest heeft Lily toch besloten om een abortus te ondergaan. Haar moeder ging mee, maar toen ze thuiskwam stond Lesley klaar om haar op te vangen en te steunen. Hij vertelde bij thuiskomst tegen mijn man en mij, dat hij opgelucht was dat hij geen vader zou worden, maar dat hij het erg moeilijk vond om Lily zo verdrietig te zien.

Dikke verkering
Sinds deze gebeurtenis zijn Lily en Lesley ontzettend close, ze hebben inmiddels zelfs dikke verkering. Ook zijn mijn man en ik bevriend geraakt met de ouders van Lily, iets waar we erg blij mee zijn. Ondanks de nare gebeurtenis, denk ik dat onze kinderen en wij als ouders het goed hebben aangepakt. We hebben nooit een ruzie of discussie over de zwangerschap gehad en daar ben ik dankbaar voor.”

Uitslag Eurovisie Songfestival vroegtijdig gelekt: ‘Joost Klein géén winnaar…’

Vermiste 4-jarige aangetroffen in speelgoedkist: ‘Rust in vrede’