in

Marijn moet 25 euro betalen omdat hij oude parkeerschijf gebruikte: “Controleer of je de juiste schijf hebt”

Marijn Janssens, uitbater van het gekende sportcafé Time Out in Diksmuide, keek deze week verrast op toen hij na zijn lunch een retributie vond achter zijn ruitenwisser. Nochtans had hij zijn blauwe schijf gelegd, helaas voor de man was het een oud type.

“Ik heb het parkeerbedrijf via mail gevraagd om die retributie kwijt te schelden, maar ik wacht nog steeds op een reactie”, zegt Marijn.

Lees ook
Merel (47) opgepakt vanwege wilde seksfeestjes met zoon en vriendjes

“Dinsdagmiddag parkeerde ik mijn wagen in de blauwe zone in het centrum van Diksmuide. Ik legde dus mijn parkeerschijf die ik al jaren gebruik.

Groot was mijn verrassing toen ik nog geen uur later een retributie van 25 euro aantrof. Bleek dat mijn schijf van het oude type was.”

“Ik wist niet wat er aan de hand was en postte mijn verhaal op een lokale Facebookgroep”, zegt Marijn.

“Al snel kreeg ik respons dat de nieuwe parkeerkaarten per half uur rekenen en niet per kwartier zoals de mijne.

Lees ook
21 dagen niet klagen: durf jij het aan?

Toch vind ik het overdreven dat het parkeerbedrijf meteen 25 euro aanrekent, want ik was niet van kwade wil. Ik heb intussen een nieuwe parkeerschijf gekocht.

Ik hoop alsnog dat mijn retributie wordt kwijtgescholden. Ondertussen wil ik iedereen verwittigen om zijn of haar parkeerkaart te controleren.”

Burgemeester Lies Laridon (CD&V) is duidelijk. “De Europese parkeerschijf is sinds maart 2003 verplicht. Dat geldt dus niet enkel in onze stad.

Ik heb die man aangemoedigd te mailen naar het parkeerbedrijf als hij niet akkoord is met zijn retributie.”

Adam laat geslachtsdelen weghalen omdat die zijn “uiterlijk” verpesten

Goed nieuws voor de theedrinkers: Theeleuten leven langer en gezonder