in

Marielys (49) werd jarenlang mishandeld: ‘Hij bond me vast om ruige s*ks te kunnen hebben’

Marielys (49) werd jarenlang fysiek én psychisch mishandeld door haar vriend. “Ik dacht dat, als ík mijn best zou doen, alles wel weer goed zou komen.”

“Na mijn scheiding was ik al vier jaar single toen ik Ben via een datingsite leerde kennen. Hij stuurde me een berichtje. Aanvankelijk hield ik het contact een beetje af.

Hij woonde in Haarlem, ik in Den Bosch. Hij zocht een sportvrouw, de enige sport die ik beoefende was wijn drinken.

Ik probeerde hem met die redenen af te poeieren. Maar hij gaf niet op. Ik hoefde niet te sporten, zei hij, en de afstand was ook geen probleem.

Het chatten liep uiteindelijk uit op bellen. Ondanks de oppervlakkige verschillen, bleken we ook veel gemeen te hebben.

Hij was net als ik bourgondisch ingesteld, hield van lekker eten en van mooie wijnen. Ook was hij in de jaren tachtig, toen hij als marinier op Curaçao werkte, in Venezuela geweest.

Ik kom uit Venezuela en dat hij mijn land en cultuur een beetje kende, voelde als een extra pluspunt. Verder was hij, net als ik, zelfstandig ondernemer.”

Geweldig lichaam
“‘Ik ga geen weken chatten en bellen,’ zei ik tegen Ben. Ik wilde hem het liefst zo snel mogelijk in real life ontmoeten, om te weten of het ook écht zou klikken.

Niet lang daarna spraken we af om samen ergens te gaan eten. Ben stond erop me thuis op te halen.

We hadden al zo veel gechat en met elkaar gesproken, dat ik niet bang was om hem mijn adres te geven. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik hem in levenden lijve zag.

Hij was erg smaakvol gekleed en toen hij me omhelsde, merkte ik dat hij ook nog lekker rook. Ook had hij een geweldig lichaam.

Hij hield de deur van zijn BMW voor me open zodat ik kon instappen, en op dat moment schoot er, vanuit het niets, een filmtitel door mijn hoofd: Sleeping with the enemy.

Het is een van mijn lievelingsfilms, waarin Julia Roberts haar eigen dood in scène zet om te ontsnappen aan haar man, die haar enorm controleert.

Bens auto was zo netjes, klinisch is misschien een beter woord, dat die me deed denken aan de controlezucht van de man uit die film.

Ik vertelde Ben waar zijn auto me aan herinnerde. Hij moest lachen, zo was hij niet, hoor. Ik had op dat moment geen enkele reden om aan te nemen dat niet alleen zijn auto, maar ook mijn leven binnen-kort veel van die film weg zou hebben…

Lees ook  Man aangehouden voor mishandeling vriendin: 'Knokkels nog onder het bloed'

Toen Ben me later die avond weer naar huis bracht, zoenden we en beloofde hij me de beste tweede date ooit te bezorgen.

Dat maakte hij niet lang daarna waar tijdens een luxe lunch met oesters en champagne. Daarna gingen we naar zijn appartement.

Het was 2013, maar zijn huis zou zelfs nu nog als ‘huis van de toekomst’ kunnen worden bestempeld.

Alles functioneerde met apps en voicecontrol. Tegelijkertijd voelde ook hier alles erg klinisch. Het leek meer op een showroom dan op een ruimte waarin echt iemand leefde.

Ik ben die nacht blijven slapen. De dagen daarna zweefde ik op een roze wolk. Deze man was ‘Mister Perfect’.

Een gentleman, attent en lief. Hoewel ik aanvankelijk heel nuchter ons contact was ‘ingestapt’, zei en deed Ben precies de dingen waar ik zo lang naar had verlangd.

Ik was daar ook heel erg ontvankelijk voor. In mijn huwelijk, na mijn scheiding: ik had me nog nooit zo gewaardeerd, zo gezien gevoeld. Een maand later woonden we praktisch samen.”

Geheime fantasie
“In bed reageerde Ben begripvol op mijn verzoek om het rustig aan te doen. Toen we uiteindelijk met elkaar vreeën, was hij lief, teder en respectvol.

Maar nog geen paar weken later vertelde hij me zijn ‘geheime fantasie’. Hij wilde seksueel wat experimenteren, zei hij. Het begon met s*xy kleding.

Dat vond ik prima. Samen gingen we naar een lingeriewinkel, waar we wat verleidelijke setjes uitzochten.

Niet lang daarna bleken Bens fantasieën veel verder te gaan… Op zijn verjaardag vroeg hij om een ‘speciaal cadeau’. Hij wilde mij graag vastbinden, dat leek hem spannend.

Omdat alles zo goed voelde, wilde ik het voor hem wel proberen. Ik wilde hem gelukkig maken. Dus bond hij me vast, waarna we heel ruige s*ks hadden.

Zo ruig, dat ik na afloop blauwe plekken had. Daar voelde ik me niet goed bij, maar omdat Ben verder zo lief voor me was en ik tot over mijn oren verliefd was, probeerde ik er niet te veel over na te denken.

Ik was niet veel gewend op dat gebied. Eerlijk gezegd dacht ik dat dit erbij hoorde. Vanaf dat moment hadden we vaker dat soort s*ks. Het was niet mijn ding, maar ik deed het voor hem.

Lees ook  Jongen (17) opgepakt voor gewapende overval op gezin met 6 kinderen

‘Vanuit het niets greep hij me bij mijn arm en sleurde me hardhandig uit mijn stoel. Daarna sloeg hij me HARD in mijn gezicht’

Helaas bleef zijn gewelddadige kant niet beperkt tot ons s*ksleven. Op een avond, we waren toen iets meer dan drie maanden samen, hadden we mensen te eten.

Het was gezellig geweest en toen onze gasten weg waren, wilde Ben naar bed, maar ik wilde nog wat muziek luisteren.

Omdat ik weigerde mee naar bed te gaan, greep hij me vanuit het niets bij mijn arm en sleurde me hardhandig uit mijn stoel.

Daarna sloeg hij me een aantal keren hard in mijn gezicht. Ik schrok me wild en riep dat ik de politie zou bellen. ‘Dat hoeft niet. Ik bel ze zelf wel,’ zei hij ijskoud.

Ik rende bij hem vandaan en verstopte me in een andere kamer tot de politie kwam. Alleen kreeg ik geen kans om mijn verhaal te doen.

Ben beweerde met een uitgestreken gezicht dat hij me niet kende. Met verbazing stond ik naar het toneelstukje te kijken.

Ik was letterlijk in shock: dat hij dit zó in scène kon zetten! Hij zei dat ik me aan hem had opgedrongen en nu niet meer weg wilde gaan en dat ik agressief was.

Ik stond perplex en begon te huilen. Ik was geslagen, mishandeld en nu vertelde hij dat hij mij niet kende?

Natuurlijk zei ik dat hij loog en probeerde ik mijn kant van het verhaal te doen, maar de politie leek me niet te geloven.

Ze namen me mee en zetten me af bij een nabijgelegen hotel. Ik had geen geld, geen auto en ik was geslagen, gekleineerd en vernederd.

Ik had kunnen vragen of ze me naar mijn eigen huis in Den Bosch wilden brengen, maar ik was alleen maar aan het huilen, kon gewoonweg niet stoppen, voelde me totaal niet serieus genomen.

De politie leek in elk geval zo snel mogelijk van me af te willen, dus in het hotel heb ik een vriend gebeld die mij heeft opgehaald en naar Den Bosch heeft gebracht.”

Zien: Monique Westenberg heeft ze er weer heel erg losjes bijhangen!

Dat wil je zien: Ria heeft haar complete inboedel bij de Action gekocht!