in

‘Mannen met buikje steeds aantrekkelijker’

Elke zaterdag delen we een internetklassieker. Een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het lezen de moeite waard is. Met vandaag, uit juni van dit jaar, een buikje.

Heb je een bierbuikje, dan ben je wel heel aantrekkelijk, althans volgens een Amerikaans fitnessmerk. De zogenaamde dad bod is namelijk behoorlijk populair. Natuurlijk nemen we het met een dikke korrel zout.

Lees ook
Dame heeft zich niet ingesmeerd en is enorm verbrand

Dad bod
Mannen met een dad bod dragen geen sixpack bij zich, maar drinken het op. De zogenaamde dad bod is vrijvertaald het lichaam van een standaard vader. Kortom geen gespierd wasbordje maar een gewoon buikje.

Tevreden
Het bedrijf Planet Fitness doet al drie jaar onderzoek naar de ideale lichaamsbouw van de man. In de laatste enquête zijn 2.217 personen ondervraagd.

In drie jaar is de dad bod nog nooit zo populair geweest als nu. Van de Amerikanen zegt 65% mannen met een buikje aantrekkelijk te vinden tegenover 57% in 2018.

Lees ook
Onbekend 06-nummer? Met deze trucjes kun je zien wie je gebeld heeft

Maar niet alleen bij anderen is het raak, ook de mannen met een dad bod zijn positiever over zichzelf. 79% zegt blij te zijn met hun lichaam, terwijl dat vorig jaar nog 64% was. 72% zegt zelfs dat de lichaamsbouw zijn leven heeft verbeterd.

78% denkt dat dan ook dat een buikje een teken is van een man die zelfverzekerd is over zijn eigen lichaam.

Failliete moeder ziet geen andere uitweg en springt van brug met 10-jarige zoon in haar armen

Poep jij weleens in de douche? Je bent niet alleen!