in

Man sterft na duw van cafévriend

Een 61-jarige Antwerpenaar is gestorven na een incident op het terras van het café Buriram in de Breydelstraat in Antwerpen. De man had het er zaterdagavond aan de stok gekregen met zijn cafévriend. De vriend gaf de man een duw waardoor hij ten val kwam. Het slachtoffer stierf zondagochtend aan een hoofdletsel.

Volgens het Antwerpse parket zijn de twee betrokken Antwerpse mannen al jarenlang cafévrienden. Zij zitten vaak op het terras in het Statiekwartier. Zaterdagavond zaten zij aan tavern Buriram rustig pintjes te drinken. Op een gegeven moment raakte het slachtoffer geagiteerd en stond boos op. Ook zijn vriend zette zich recht. Hij wilde een confrontatie vermijden en gaf de man een duw. Die viel achterover en liep een hoofdletsel op. De man werd naar het Stuivenbergziekenhuis overgebracht waar hij in de loop van zondag overleed.

Lees ook  Twee meisjes (12) aan gerand in park in Brasschaat, papa doet oproep naar dader

Woordvoerder Kristof Aerts van het parket: “Van het incident zijn er camerabeelden. Daarop is de duw te zien. Het gaat niet om een brutale duw. De 57-jarige verdachte wordt beticht van slagen en verwondingen zonder de intentie te doden maar met de dood tot gevolg. De onderzoeksrechter heeft hem onder voorwaarden vrijgelaten.”

Lees ook  Kinderlokker (50) bekent schuld: 'Hij kroop bij kinderen in hun hut'

De twee cafévrienden kennen mekaar vooral goed en krijgen het op café wel vaker aan de stok. “De ruzies zijn even snel weer vergeten en vergeven als zij zijn ontstaan”, luidt het in de omgeving van de mannen. Niemand had durven denken dat een opstootje fataal zou aflopen.

Elke week publiceren we meer dan 100 HLN+ artikels

Twee lichamen uit Maas gehaald

Engelsman (29) mepte in hartje Utrecht vijf jonge vrouwen van hun fiets, want dat ‘luchtte hem op’