in

Man rijdt in op groepje leerlingen: meisje 8 overleden, twee anderen ernstig gewond

Justitie in Duitsland is een onderzoek begonnen naar een 30-jarige man die afgelopen vrijdag met een auto inreed op een groepje leerlingen. Een meisje van 8 jaar kwam om het leven, twee anderen raakten ernstig gewond.

Justitie vermoedt opzet bij de bestuurder en is daarom een strafrechtelijk onderzoek begonnen, dat meldde zij vandaag tijdens een persconferentie.

Het incident vond vrijdag plaats buiten bij een kinderopvang in het dorpje Gertenbach, onderdeel van de gemeente Witzenhausen dat iets ten westen van Kassel ligt. De man reed in zijn auto in op een groepje kinderen. Een van de meisjes kwam om het leven door de gevolgen van de klap. Een 7-jarig en een 8-jarig meisje raakten ernstig gewond.

Lees ook  Lichaam van meisje (8) gevonden in bos

Of foto’s is te zien hoe bloemen zijn neergelegd op de plek van het ongeluk, een trottoir. Aan de ene kant van het trottoir loopt de weg, aan de andere kant een muur. De voorkant van de auto van de bestuurder, een donkere Volkswagen Polo, is total loss.

De bestuurder raakte zelf ook gewond bij het ongeval en werd naar een ziekenhuis gebracht. Daar werd bij hem bloed afgenomen.

‘Actieve stuurbeweging’
Aanvankelijk werd uitgegaan van een noodlottig ongeval, maar daar denken de Duitse autoriteiten nu heel anders over. Dat doen zij op basis van een ooggetuige die vlak bij het ongeval stond toen dat plaatsvond, en onderzoek ter plekke door deskundigen. ,,Er bestaat een sterk vermoeden dat de 30-jarige een actieve stuurbeweging in de richting van de basisschoolkinderen maakte en daardoor de dood van een kind en de verwonding van meerdere kinderen opzettelijk veroorzaakte”, aldus de officier van justitie.

Lees ook  Jongen met megabiceps kan billen niet meer vegen - Help mij!

De bestuurder wordt nu verdacht van moord, poging tot moord, het toebrengen van lichamelijk letsel en onveilig rijgedrag. Volgens onderzoekers heeft de man geen terroristisch motief. Men vermoedt psychische problemen en de man is daarom in een psychiatrisch ziekenhuis geplaatst.

Zien: Sarah van Soelen heeft alweer een andere BN’er aan de haak geslagen!

’Lading menselijke poep uit vliegtuig bedekt man en tuin’