in

Man rijdt 13-jarig meisje dood omdat hij zo snel mogelijk naar het bordeel wil

Hij wilde zo graag naar het bordeel, dat hij met flink wat alcohol op en met te hoge snelheid door het Duitse Celle reed. Bij het ongeluk dat hij daarbij veroorzaakte, overleed de 13-jarige Marielle. Vandaag hoorde Christopher D. (31) zijn straf.

D. had die bewuste dag, 10 juni 2022, een kennis geholpen in de tuin. Daarbij had hij twee of drie glazen bier en een hoeveelheid whiskey-cola gedronken, schrijft de Cellesche Zeitung. Daarna stapte hij in de auto en reed hij – onderweg naar een bordeel – op een kruising in het buitengebied van Celle op de auto van Marielles vader. Marielle overleed, de 15-jarig dochter van haar vaders vriendin raakte zwaargewond.

Lees ook
Kind (1,5) aangevallen door hond: arm en been geamputeerd

Voorwaardelijke celstraf
D. werd veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar en een rijontzegging van minstens drie jaar voor dood door nalatigheid, lichamelijk letsel door nalatigheid en het verlaten van de plaats van het ongeluk.

De rechter hield daarbij rekening met het feit dat de man in de tussentijd zelf psychologische hulp had gezocht en spijt had getoond. Ook in de rechtbank deed hij dat. In tranen zei hij: “Het spijt me ongelooflijk. Het moet onvoorstelbaar verschrikkelijk zijn om je kind te verliezen.”

Lees ook
Jongen met hamer op hoofd geslagen en beroofd van scooter

“U heeft zich grof nalatigheid gedragen, ronduit onzorgvuldig. De gevolgen zijn fataal. Uw schuld is aanzienlijk”, zei de rechter. “Ik geloof wel dat u spijt heeft.”

D. zei open te staan voor een dader/slachtoffergesprek met de vader van Marielle en sprak na de uitspraak al kort met hem op de gang van de rechtbank.

Ken je haar nog? Zo ziet ze er na 50 jaar uit!

Geschokte moeder treft dronken jongeman in kinderbedje aan