in ,

Man overlijdt waarna zijn familie wil dat zijn verloofde haar verlovingsring teruggeeft

Verschillende landen en culturen hebben hun eigen manier waarop ze met verlovingen omgaan. In veel landen is het bijvoorbeeld gebruikelijk dat een verlovingsring aan de linkerhand wordt gedragen.

Echter, in andere landen wordt er weinig waarde gehecht aan een verlovingsring, zo vertelde deze vrouw recentelijk op reddit:

“In mijn land zijn verlovingsringen niet zo bijzonder. Koppels laten zien dat ze verloofd zijn door hun toekomstige trouwring op hun rechterhand te dragen. Eenmaal getrouwd, dragen ze deze aan hun linkerhand.”

De vrouw wilde echter heel graag een verlovingsring. Toen haar vriend de grote vraag stelde, had hij een gepersonaliseerde ring bij zich. Hij wist namelijk dat het een droom van haar was en had speciaal een ring laten maken.

Maar, helaas zouden ze nooit trouwen. Haar verloofde overleed voordat ze elkaar het jawoord gaven. Een paar weken na zijn overlijden, kreeg de vrouw een nogal opmerkelijk verzoek:

“Een paar weken later, en zijn zus en moeder (met wie ik niet echt op kan schieten, maar we waren vriendelijk tegen elkaar) belden me om mijn verlovingsring te vragen.

Lees ook  Dit zijn de moeilijkste puzzels ter wereld!

Ze zeiden dat, omdat we nooit getrouwd waren (ons huwelijk stond begin 2022 gepland) en nooit zullen trouwen, ik de ring aan de echte familie moet geven, omdat het een belofte symboliseerde die nooit ingelost zal worden.”

De vrouw weigerde. Ze legde uit dat als het een familiejuweel of erfstuk betrof, dat ze het zonder aarzelen terug zou geven.

“Maar dat is het niet. Hij had het speciaal voor mij laten maken, en ik zal het houden, omdat hij het me op onze 5e verjaardag samen gaf.”

Maar met dit antwoord namen moeder en zus geen genoegen. Ze namen contact op met de ouders van de vrouw, die ze slechts twee keer eerder hadden gesproken in de vijf jaar dat ze een stel waren. Ook namen ze contact op met gemeenschappelijke vrienden.

Lees ook  Megan verminkt nadat haar wenkbrauwen met een Marker Pen in een beauty salon zijn gedaan

De vrouw kreeg het verwijt dat ze iets hield wat niet van haar was. Het bleek dat de meningen verdeeld waren:

“Mijn ouders zijn het met mij eens. Gemeenschappelijke vrienden zijn verdeeld. Sommige zeggen dat de ring rechtmatig van mij is, terwijl anderen zeggen dat het een symbool van een contract was dat vanwege tragische omstandigheden is vervallen, en dat ik het terug moet geven, dat ik iets van hun zoon houdt en dat ik het bij zijn zus moet blijven zodat zij het aan haar toekomstige kinderen kan doorgeven.”

Op reddit vroeg de vrouw wat de mening van anderen was. Hier waren de meningen nagenoeg gelijk: ze heeft het volste recht om de ring te houden.

Het blijft natuurlijk een anoniem verhaal, wat niet na te trekken valt, maar wat vind jij, zou ze de ring moeten houden of teruggeven?

Heldhaftige labrador duwt tienerbaasje uit de weg en werpt zich op ratelslang

Dames uit Colombia en Mexico laten zien wie grootste achterwerk heeft