in

Man die agent doodreed zat naar vechtsportwedstrijd te kijken

Een 37-jarige Helmonder die terechtstaat voor het doodrijden van politieagent Jeroen Leuwerink uit Asten, zat tijdens het rijden op zijn telefoon naar een MMA-vechtsportwedstrijd te kijken. Dat bleek woensdag bij de behandeling van de zaak. De verdachte toonde tijdens de zitting in Den Bosch geen enkel berouw.

Als hij naar de wedstrijd keek lag de telefoon op zijn bijrijdersstoel. Tijdens de zitting bleek ook dat de man uit Helmond tijdens het rijden aan het appen was. Ook zat hij, veertig seconden voor de aanrijding, op Instagram. Als hij de telefoon vasthad, stuurde hij met zijn elleboog. De officier van justitie maakte dit bekend schrijft Omroep Brabant.

Lees ook  Man (21) ramt politieauto op A50, crasht, spuugt agent in gezicht en gaat volledig door het lint

Tijdens de emotionele zitting vertelden nabestaanden van het slachtoffer indrukwekkende verhalen. “Jeroen is doodgereden”, zeiden ze. Volgens hen heeft de verdachte geen enkel berouw getoond. Ook de politie ging in op het dramatische ongeval.

Aangereden das
Jeroen Leuwerink (28) werd in oktober vorig jaar aangereden op de A270 bij Nuenen. Er was een ongeluk gebeurd en een van de auto’s had een das aangereden. Hij wilde het dier aan de kant van de weg leggen.

Lees ook  Bewezen: Vrouwen hebben meer slaap nodig omdat hun brein harder werkt

Leuwerink en een vrouwelijke collega hadden hun auto met zwaailichten geparkeerd. Kort nadat de agenten waren uitgestapt, werd de Astenaar aangereden door de bestuurder van een Seat, die de politieauto van achteren raakte. Zijn collega stond op dat moment voor de auto en raakte gewond toen de politiewagen tegen haar botste.

19-jarige ’seksslavin’ in kelder van man gevonden in Amerikaans dorpje

RIVM: Vaccinatie en eerdere infectie beschermen minder goed tegen infectie omikronvariant