in

Man (77) in Noordwijkerhout kort na eerste Pfizer-prik overleden

Een 77-jarige man is maandagochtend in het ziekenhuis overleden nadat hij onwel was geworden op de parkeerplaats van de priklocatie in Noordwijkerhout. Hij was net daarvoor gevaccineerd tegen corona.

De oudere man had na zijn prik conform de voorschriften een kwartier gewacht in de wachtkamer van de vaccinatielocatie, meldt een woordvoerster van de GGD.

“Toen hij wegging, is hij op de parkeerplaats onwel geworden en zakte hij in elkaar.” Een verkeersregelaar riep hulp in en de man werd naar de EHBO-ruimte gebracht.

Lees ook  Gemeente wil huis van Jessica (48) niet rolstoelvriendelijk maken: 'Ik lig hier maar in bed'

Daar werd hij behandeld door een arts. De man is daarna door een toegesnelde ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 11.00 uur kwam het nieuws dat de man in het ziekenhuis was overleden, aldus de zegsvrouw. “We leven heel erg met zijn familie mee. Dit is heel intens voor hen en ook voor onze medewerkers natuurlijk.”

Eerste Pfizer-prik
Volgens de zegsvrouw was de man net voor de eerste keer geprikt met het middel van Pfizer/BioNTech.

Of hij onderliggende gezondheidsproblemen had, kan ze wegens privacyredenen niet zeggen. Ook valt volgens haar nog niet te zeggen of er een verband is tussen de prik en het overlijden van de man.

Lees ook  Drank na ontgroening werd Belgische student Antonin (19) mogelijk fataal

Gezondheidsdienst RIVM en het bijwerkingencentrum Lareb zijn inmiddels geïnformeerd en zullen onderzoek doen naar het sterfgeval.

“Wij hebben er in ieder geval geen aanleiding voor dat er fouten zijn gemaakt bij de toediening van het vaccin”, aldus de GGD-woordvoerdster. “Ook hebben we er geen reden voor om te twijfelen aan de veiligheid van het vaccin.”

Buurt in Den Helder is bang na kogelregen: ‘Moeten er eerst doden vallen?!’

Peuters zien hoe vader vuistslagen van agent krijgt: ‘Ze hebben alleen maar lopen huilen en gillen’