in

Man (49) verdrinkt in de Maas: ‘Ging achter zijn hond aan tijdens het uitlaten’

Een 49-jarige man is maandagmiddag verdronken in de Maas bij Den Bosch. Duikers van de brandweer haalden het slachtoffer uit de rivier langs de Maasboulevard. Reanimatiepogingen mochten niet meer baten. De officier van dienst van de brandweer meldt dat de Bosschenaar waarschijnlijk achter een hond aan het water is ingesprongen.

Bij de politie en brandweer kwam rond 17.00 uur de melding binnen dat iemand in de Maas was gesprongen, maar niet uit het water was gekomen. ,,Volgens de melder sprong de man achter een hond aan die in de rivier sprong”, zegt de officier van dienst van de brandweer langs de kant van de Maas. In de Maas staat volgens de brandweer een ‘behoorlijke stroming’.

Lees ook
Man zit door administratieve fout 49 dagen te lang vast in gevangenis Arnhem

De politie gaat ervan uit dat het slachtoffer achter zijn eigen hond aan is gesprongen tijdens een uitlaatronde. Een omstander die dat zag, heeft vervolgens de brandweer gebeld. Voor de man werd snel een traumahelikopter opgeroepen, die aan de rand van de boulevard landde. Bij een eerste zoektocht langs de rivier werd niemand aangetroffen, waarop rond 17.30 uur een zoekactie werd gestart.

Zoeken in groot gebied
,,Collega’s gaan flink zoeken in een groot gebied”, meldde een politiewoordvoerder op dat moment. Over een lengte van 100 meter doorzochten twee duikers van de brandweer het water. De zoektocht trok veel bekijks van tientallen omstanders. Ook moest een kudde koeien worden weggejaagd om hulpdiensten de ruimte te geven. Volgens de politie werd ‘met man en macht’ gezocht.

Lees ook
Verwaarloosde hond bevalt midden op terras in hartje Amsterdam

Zo werd ook een politiehelikopter ingezet en zochten agenten samen met brandweerlieden langs de kant. De duikers kregen bij de zoektocht ondersteuning van twee boten. Rond 17.50 uur werd het slachtoffer ter hoogte van de Schout van Kijffhoecklaan door duikers uit het water gehaald.

Hond gered
Hulpdiensten ontfermden zich over de Bosschenaar. Reanimatiepogingen mochten niet meer baten. ‘We wensen zijn familie veel sterkte toe’, meldt de politie via Twitter. De hond is uiteindelijk gered, bevestigt een woordvoerder: ,,Het dier is nog in leven, maar de afloop is tragisch voor onze collega’s en de brandweer.”

Man ‘bedrijft liefde’ met eigen hond in bos ‘om tot rust te komen’

12 schapen doodgereden op snelweg door 1 auto