in

Man (38) uit Vroomshoop heeft seksuele relatie met verstandelijk beperkte stiefdochter (14)

Een 38-jarige man uit Vroomshoop is veroordeeld voor een maandenlange seksuele relatie met zijn stiefdochter. Het kwetsbare meisje was destijds 14 jaar. De rechtbank in Almelo legde een celstraf op van 24 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Volgens de rechters zag de man maar deels in wat hij verkeerd heeft gedaan.

De Vroomshoper leerde het kwetsbare kind kennen toen hij een relatie had met haar moeder, vertelde hij tijdens de zitting twee weken geleden. Hij had tijdelijk de zorg van haar kinderen overgenomen. Het meisje woonde in een instelling voor licht verstandelijk beperkte jongeren. Nadat de verhouding met de moeder strandde en hij een eigen woning kreeg, kwam het meisje bij hem over de vloer. „Het begon met knuffelen en van het ene kwam het andere.”

Lees ook
Hond bijt baby dood in Emmeloord

Volgens de rechters liet de Vroomshoper zich liet leiden door zijn eigen driften. Hij had geen enkel oog voor de belangen van het meisje, die hij als zij dochter beschouwde. „Hij is daarmee als volwassene en vaderfiguur ernstig tekortgeschoten”, schrijft de rechtbank in de uitspraak.

Allebei verliefd
De rechtbank neemt het hem kwalijk dat hij maar deels inziet wat hij verkeerd heeft gedaan. De man denkt dat hij geen misbruik maakte van het destijds 14-jarige meisje, omdat ze allebei verliefd waren en zij instemde met de seks. Op deze manier onttrekt hij zich volgens de rechters aan de verantwoordelijkheid die hij heeft voor het jonge en zeer kwetsbare slachtoffer.

Lees ook
Steekpartij op voetbalveld: dader volgde scheidsrechter na fluitsignaal

Contactverbod
De rechtbank hield in de uitspraak rekening met zijn cognitieve beperking. De reclassering rapporteerde dat de man geen seksuele voorkeur voor kinderen heeft, maar tegelijkertijd heeft hij nog steeds gevoelens voor het meisje. De man moet zich laten behandeling, mag geen drugs meer gebruiken en krijgt een contactverbod met het slachtoffer opgelegd.

Meisje 9 bevallen – neef 13 is de vader van baby

Ontsnapte tbs’er steekt vrouw neer in Soest, slachtoffer (27) zwaargewond