in

Man (21) ramt politieauto op A50, crasht, spuugt agent in gezicht en gaat volledig door het lint

Een 21-jarige automobilist heeft afgelopen nacht tijdens een wilde achtervolging op de A50 van Vaassen naar Apeldoorn een politiewagen geramd. Hij is vervolgens zelf tegen de vangrail gecrasht en spuugde bij zijn aanhouding een agent in het gezicht. Daarna ging de man verder door het lint in een politieauto.

Het bizarre tafereel speelde zich af op de A50 van Vaassen richting Apeldoorn. Politieagenten hadden daar de achtervolging ingezet, nadat de Automatic Number Plate Recognition (ANPR) aansloeg toen de man met zijn wagen passeerde. ANPR registreert of een kenteken op naam staat van personen die bekend staan bij de politie.

De bestuurder negeerde daarna echter het stopteken, waarop een wilde achtervolging volgde over de Veluwe. Daarbij waren op een bepaald moment tien politieauto’s betrokken. Ter hoogte van Beemte-Broekland eindigde de achtervolging rond 23.15 uur nadat het voertuig van de man crashte tegen de vangrail.

De snelweg tussen Vaassen en Apeldoorn werd volledig afgesloten. Bij de crash raakte niemand gewond.

Agent bespuugd
De 21-jarige bestuurder werd door ambulancepersoneel – dat inmiddels ook ter plaatse was – onderzocht en behandeld. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Wel moest de man nog een drugstest ondergaan, waarop hij door agenten naar de politieauto werd begeleid.

Lees ook  'Gribushuis' te koop voor half miljoen: 'Moet je wel nog even de vaat doen'

Op het moment dat de agenten met de verdachte naar het politiebureau wilden vertrekken, spuugde de man één van de agenten in het gezicht. Er ontstond vervolgens een korte worsteling in een politieauto, waarop meerdere agenten hun collega te hulp schoten. De verdachte kreeg vervolgens een spuugmasker om.

Door het lint
Tijdens het vervoer naar het bureau ging het zo’n twee kilometer verderop echter weer mis. De man ging in de politieauto opnieuw door het lint. Hierop werden direct meerdere auto’s naar de agenten in nood gestuurd. Uiteindelijk werd de verdachte met spoed overgebracht naar het politiebureau in Apeldoorn.

Een berger sleepte de zwaar beschadigde auto van de verdachte af. Ook een politieauto moest worden afgesleept, omdat deze in botsing was gekomen met de auto van de verdachte tijdens de crash. De A50 werd na ruim anderhalf uur deels vrijgeven voor verkeer.

Lees ook  Man opgepakt die Jumbo plunderde, stenen gooide en veel filmde tijdens avondklokrellen in Eindhoven

Één rijstrook bleef nog afgesloten omdat er glas op het wegdek lag dat moest worden verwijderd.

Bedreiging
Politiewoordvoerder Sigrid Passchier meldde de volgende ochtend dat het ging om een 21-jarige man uit Abcoude die door de politie was onderschept na een melding van een bedreiging. Hij zou onderweg zijn geweest naar de locatie van de melding om het dreigement uit te voeren.

,,Toen collega’s zijn auto in het zicht hadden, wilde de bestuurder niet reageren op het stopteken van de collega’s. Dit leidde tot de achtervolging op de A50 waarbij de man de politieauto ramde. De man verzette zich bij zijn aanhouding waarbij één van de agenten in het gezicht werd gespuugd. Uiteindelijk hebben collega’s de man kunnen aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau en zit nog vast.’’

Over de aard van de bedreiging wil de politie niets zeggen.

Meisje (17) uit Almere maakt duizenden euro’s buit bij pinpasfraude door heel Nederland

Lichaam van meisje (8) gevonden in bos