in

Lugubere vondst in Utrecht: dood hondje in vuilniszak uit sloot gevist

Afvalvissers in Utrecht deden zaterdag een lugubere vondst in een sloot dicht bij Fort Blauwkapel. Ze haalden zaterdag rond het middaguur een zak met afval uit het water waar een dode hond in bleek te zitten. De politie noemt de dumping respectloos.

Ilona van der Ende van de Utrechtse dierenambulance vertelt tegen Hart van Nederland dat de vissers in de afvalzak keken, omdat die “een stuk zwaarder” was dan de rest. “Zoiets is vrij luguber om aan te treffen. Je verwacht zoiets niet”, is haar reactie op de gruwelijke vondst.

‘Misschien geen geld?’
Van der Ende wil niet te snel conclusies trekken. “Misschien heeft iemand geen geld en heeft die persoon dit met alle goede intenties gedaan.”

Lees ook  Familie ‘radeloos’ na dood van geliefde hond na schrik van vuurwerk

Dode huisdieren kunnen gratis naar het gemeentedepot worden gebracht, maar niet iedereen weet dit.

De politie is meer uitgesproken en laat op social media weten “uitgebreid onderzoek” te doen naar “wie deze hond op deze respectloze manier achtergelaten heeft”.

De dierenambulance heeft de chip inmiddels uitgelezen, maar die bleek niet gekoppeld te zijn aan het huidige baasje.

De viervoeter is acht jaar geleden namelijk verkocht via Marktplaats, maar de toenmalige eigenaar weet niet meer wie de koper destijds was.

Bloed uit hondenbek
Bij de dierenambulance schatten ze dat de hond maximaal drie dagen in de sloot heeft gelegen, omdat het lijf nog vrij intact was.

Lees ook  Daarom wil de poes mee met je naar het toilet – het is meer dan je denkt

Of het dier is verdronken of al eerder dood is gegaan, is volgens Van der Ende lastig te zeggen. “Het was wel opvallend dat er nog bloed uit de bek kwam. Dat zie je niet vaak bij dieren.”

Ook is nog niet duidelijk om wat voor ras het gaat. Aan de vacht te zien is het een yorkshire terriër, maar het beest heeft de kleur van een Boomer.

De politie roept getuigen op om zich te melden via telefoonnummer 0800-6070, of anoniem via 0800-7000.

Fietser slaat en bedreigt twee boa’s in Hulst om avondklok

Schreeuwende vrouw met afschuwelijke stem verwondt agenten in Breda