in

Luca (22) doodgestoken: ‘Zo’n lieve jongen, dit is niet te bevatten’

Een hartstikke lieve jongen, hij deed nog geen vlieg kwaad. Een schat. Een sportieveling. Zo omschrijven buurtbewoners de 22-jarige Luca van der Zijl. Hij kwam zaterdagochtend vroeg om het leven, nadat hij werd neergestoken in Voorschoten.

De aanleiding van de dodelijke steekpartij waarbij de 22-jarige Luca van der Zijl werd doodgestoken in Voorschoten zou een ruzie zijn tussen de dader Etty E. en zijn (ex) vriendin. De vrouw woont tegenover Luca van der Zijl in dezelfde straat. Zij en Etty E. hebben samen meerdere kinderen en al twintig jaar een zeer rumoerige knipperlichtrelatie met geweldplegingen over en weer. Afgelopen nacht zou het wederom hommeles zijn geweest tussen de twee. Luca van der Zijl probeerde zijn overbuurvrouw te helpen, maar moest dit helaas met de dood bekopen.

Meerdere verhalen
Meerdere verhalen deden vandaag de ronde over wat er zich precies heeft afgespeeld, waardoor Luca van der Zijl werd doodgestoken. Boevennieuws is in gesprek geweest met meerdere zeer goed ingevoerde anonieme bronnen. Hieruit blijkt een nogal een toxische relatie tussen Etty E. en de vrouw woonachtig op het adres waar Luca van der Zijl werd doodgestoken. Ook blijkt dat de vrouw verschillende versies heeft verteld over wat er zich afgelopen nacht heeft afgespeeld, tegen verschillende personen. Dat de vrouw ook aantoonbaar niet de waarheid heeft gesproken, nu en in het verleden, blijkt eveneens uit onderzoek van deze site.

(Ex) vriendin Etty E.
In eerste aanvang gingen er verschillende verhalen rond over wat er zich afgelopen nacht heeft afgespeeld. Zo werd er gezegd dat Luca van der Zijl zou hebben geklaagd over geluidsoverlast. Anderen melden juist dat hij ruzie zou hebben gehad op een feestje. Naar aanleiding van onze eerdere berichtgeving hebben meerdere mensen contact gezocht die hun verhaal met ondersteunend bewijs konden onderbouwen. Hieruit blijkt dat de bewoonster van de woning, en de (ex) vriendin van Etty E., haar rol in het gebeuren aardig probeert te verbloemen. De vrouw werd afgelopen nacht eveneens aangehouden, maar is inmiddels alweer op vrije voeten. Omdat haar woning nog steeds verzegeld is voor onderzoek verblijft ze momenteel bij familie.

Lees ook
Ambulancebroeders gestompt in de buik, uitgescholden en gefilmd door omstanders

Arrestatie Etty E.
Tegenover anderen probeerde de vrouw het te doen voorkomen dat Etty E. en Luca van der Zijl afgelopen nacht een avond samen zouden hebben doorgebracht, waarin veel alcohol en drugs werd gebruikt. Het verloop van die avond vertelt ze tegen meerdere bronnen op een andere wijze. Zo beweert ze Luca van der Zijl bijvoorbeeld helemaal niet te kennen, hoewel de jongen tegenover haar woont in de straat bij zijn ouders. Tegen anderen zegt ze hem dan wel weer te kennen. Op een gegeven moment zou Etty E. echter ineens zijn doorgedraaid en Luca van der Zijl uit het niets hebben doodgestoken. Daarna is hij er direct vandoor gegaan in zijn auto. Terwijl hij zwaar onder invloed was reed hij naar Leiden, waar volgens meerdere bronnen een scharrel van hem zou wonen. Doordat Etty E. zwaar onder invloed was stond hij echter bij de verkeerde in de tuin. Bij een oude vrouw die niks met de zaak te maken heeft en hem ook niet kent. Uiteindelijk werd hij daar door de politie aangehouden, zoals te zien is op onderstaande beelden.

Lees ook
Rob werd gepest en nam wraak door seks te hebben met hun moeders

Luca van der Zijl
Wat wel zeker is, is dat Luca van der Zijl afgelopen nacht bij een goede vriend heeft doorgebracht. Rond half drie zou hij zijn vrienden nog hebben geappt dat hij thuis was aangekomen. Wat er vervolgens is gebeurd daar lopen de verhalen over door elkaar. Het enige wat zeker is, zijn de verhalen die de bewoonster van de woning heeft vertelt waar hij werd doodgestoken. Haar eerste verhaal afgelopen nacht was dat ze op straat ruzie zou hebben gekregen met Etty E. en dat Lucas van der Zijl tussenbeide kwam, vervolgens zou de man haar overbuurjongen hebben neergestoken. Later vandaag, nadat ze is vrijgelaten, vertelt ze echter tegen bekenden dat Luca van der Zijl en Etty E. die nacht op stap zouden zijn geweest. En tegen anderen weer dat ze in de woning van Luca van der Zijl zouden hebben gezeten, waarbij Etty E. flink zou hebben gedronken en coke en lachgas zou hebben gebruikt. In ieder geval zouden ze met zijn allen een gezellige avond hebben gehad, waarbij Etty E. ineens Luca van der Zijl zou hebben doodgestoken.

Verklaringen ex
Vrienden van de 22-jarige man kunnen echter app-berichten van hem overleggen, waarin Luca van der Zijl zegt dat hij om half drie is thuisgekomen. Dat hij de avond met Etty E. heeft doorgebracht, zoals zijn (ex) vriendin tegen meerdere mensen beweert is dus al aantoonbaar gelogen. Het lijkt er dus op dat de vrouw vooral haar eigen rol in alles vandaag zoveel mogelijk probeert te verhullen. En dat haar eerste verklaring over haar ruzie met Etty E. de juiste is.

Man die gisteren zwaantjes doodschoot alweer vrij

Agent (29) overleden, twee dagen na steekpartij