in

Limburgse Eygelshoven veranderde in kolkende rivier: ‘Viel niet tegen te vechten’

Het Limburgse Eygelshoven werd dinsdagavond zwaar getroffen door de hevige en langdurige regenval. Verschillende straten in het dorp liepen onder, en ook winkels en woningen moesten het ontzien.

Onder andere de Veldhofstraat veranderde in een kokende rivier van water en modder. Kelders en woonkamers stonden blank.

Tot overmaat van ramp zorgde het noodweer ook voor een gaslek, waardoor een naastgelegen appartementencomplex ontruimd moest worden.

‘Alles is weg’
Anita Bertrand heeft een eigen stoffeerderij, de opslagruimte van haar winkel kwam door het zomerse noodweer volledig blank te staan.

Lees ook  Man (20) zwaargewond na ruzie op station Rotterdam Blaak

“Het water kwam als een rivier de trap af”, vertelt ze daags geëmotioneerd aan Hart van Nederland. “Het was vreselijk, ik kon mijn emoties niet beheersen. Alles is nat, alles is weg.”

De Limburgse vertelt dat het niet alleen voor haar heftig was. “Het was een drama voor de hele buurt.

Het heeft hier nog nooit zo hard geregend, alles stond onder water, tot in de woonkamer aan toe.”

Lees ook  Zien: Sarah van Soelen heeft alweer een andere BN’er aan de haak geslagen!

Volgens haar heeft niemand afgelopen nacht een oog dicht gedaan. “Je voelt je klein, machteloos. Hier valt niet tegen te vechten.”

Neerslagrecord
De zware onweersbuien die dinsdagavond over Zuid-Limburg trokken, hebben een tientallen jaren oud weerrecord vermorzeld.

In 24 uur tijd viel er in Maastricht 87,2 millimeter uit de lucht: nooit eerder viel er in de regio zoveel regen in een dag tijd.

Het oude neerslagrecord in Maastricht stond op 82,7 millimeter, die hoeveelheid werd gemeten op 18 juni 1966.

Straten in Zuid-Limburg blank door zware regenval, KNMI kondigt code oranje af

Stopt Rico Verhoeven met kickboksen? Nu verder als professionele golfer?