in

Lichaam verdronken jongen (14) gevonden in zwemplas Eersel

Het lichaam van de 14-jarige jongen uit Hapert die woensdagmiddag verdronk in een zwemplas in Eersel, is woensdagavond door het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) geborgen. Dat maakte de politie bekend.

De jongen was op de recreatieplas van camping TerSpegelt aan de Postelseweg met vrienden aan het suppen. Dat is staand peddelen op een surfplank. Toen hun supboards omsloegen, vielen de jongens in het water. Twee jongens konden door omstanders worden gered. Voor de 14-jarige jongen kwam die hulp te laat.

Lees ook
Vriend trekt aan alarmbel: ‘Marco Borsato gaat zichzelf iets aandoen’

Agenten en duikers van de brandweer begonnen direct na de melding dat iemand vermist was, aan een grote zoekactie. Na een uur werd de speurtocht op en langs het water gestopt. De kans dat de jongen nog in leven zou zijn was verstreken.

Lees ook
Graf van kindje (1) vernield in Almelo: Familie wil weten wie dit gedaan heeft

Rond halfnegen diezelfde avond zette het LTOZ de zoekactie naar de jongen verder. “Op dat moment was het geen reddingsactie meer, maar een bergingsactie”, liet een woordvoerster van de politie weten. Volgens de woordvoerster was het slachtoffer van buitenlandse komaf en kon hij niet zwemmen.

Annie (26) duikt bed in met 300 mannen per jaar: ”Soms 5 per dag”

Sacha Chang die eigen vader en huisarts Bert doodstak nog steeds voortvluchtig