in

Lesauto haalt politiewagen in met 154 km/u

Een ongewone les over snelheid en verantwoord rijden op de snelweg liep niet zoals gepland voor een rijinstructeur en zijn 17-jarige leerling op de A2 van Boxtel naar Den Bosch. In een poging om de jonge bestuurder te leren dat hard rijden niet altijd tijdwinst oplevert, gingen ze 24 kilometer per uur boven de toegestane snelheid van 130 kilometer per uur. Helaas voor hen, zagen ze daarbij een politieauto over het hoofd, wat resulteerde in boetes en een onverwacht einde van hun les.

Lees ook
Buurvrouw eist dat vrouw eigen tuin opgeeft zodat haar kind erin kan spelen

De politie meldt dat het voertuig van de rijinstructeur opvallend slingerde en lange tijd onnodig links bleef rijden op de snelweg, wat hun aandacht trok. Uiteindelijk werden ze ter hoogte van Den Bosch van de snelweg gehaald. De instructeur gaf aan dat zijn bedoeling was om zijn leerling te laten zien dat hard rijden niet noodzakelijk betekent dat je sneller op je bestemming aankomt. De politie was echter niet onder de indruk en beboette de instructeur met twee boetes.

Lees ook
Vermist meisje (11) uit Rotterdam gevonden in Heesch, man 23 aangehouden

De eerste boete bedroeg 334 euro vanwege overschrijding van de maximumsnelheid, terwijl de tweede boete 240 euro bedroeg vanwege onnodig links rijden. In totaal moet de rijinstructeur nu 574 euro betalen. Het lijkt erop dat de boodschap over verantwoord rijden in dit geval niet alleen tot de leerling is doorgedrongen, maar ook tot de instructeur, zij het op een kostbare manier.

‘Huilend en in doodsangst’, 12-jarig meisje gevonden in gecrashte auto van dronken moeder

Vriend trekt aan alarmbel: ‘Marco Borsato gaat zichzelf iets aandoen’