in

Leerkracht probeerde haar nog te reanimeren: leerlinge wordt onwel in les en sterft in ziekenhuis

In de secundaire school Virgo Plus in Vilvoorde is maandag een leerlinge uit het tweede jaar overleden.

Het 13-jarige meisje uit Steenokkerzeel werd onwel tijdens de les LO en stuikte even later in elkaar.

Ondanks reanimatiepogingen overleed ze later op de avond in het ziekenhuis. In de school heerst algemene verslagenheid.

De secundaire school Virgo Plus is bijzonder aangeslagen door het overlijden van het meisje uit het tweede jaar.

“Ze voelde zich niet goed tijdens de les LO en werd bijgestaan door een vriendin om zich even te gaan opfrissen in de toiletten”, vertelt Anneleen De Doncker, directeur van Virgo Plus.

“Daar stuikte ze in elkaar. De hulpdiensten werden meteen verwittigd en een van onze leerkrachten diende de eerste zorgen toe. Zij zijn daarvoor opgeleid.”

Lees ook  Temptations Fabrizio shockeert volgers met nieuwe look

Alles gedaan
De hulpdiensten kwamen even later ter plaatse en namen de reanimatie over terwijl het meisje naar het ziekenhuis werd overgebracht.

“De andere leerlingen werden afgeschermd van het hele gebeuren. Alleen twee vriendinnen hebben wel gezien wat er zich heeft afgespeeld.

Alle hulp ten spijt kregen we maandagavond het nieuws dat onze leerlinge overleden was. Nieuws dat ongelofelijk hard aankomt bij onze leerlingen en het personeel.

Dit wil je als school nooit meemaken. De verzorgenden van de MUG hebben bevestigd dat onze leerkracht alles heeft gedaan wat hij kon.”

Stille ruimte
In de school is een apart lokaaltje ingericht als stille ruimte. Daar kunnen de klasgenoten samenkomen om te rouwen of een berichtje achter te laten.

Lees ook  Te koop: spijkerbroek die scheten tegenhoudt

“We doen onze uiterste best om de leerlingen zo goed mogelijk op te vangen en te ondersteunen. De klasgenoten zullen ook worden bijgestaan door hun leerkrachten en medewerkers van het CLB.”

Het is onduidelijk of het meisje al vooraf medische problemen vertoonde. “Bij elke inschrijving wordt gevraagd of nog bepaalde zorgnoden zijn”, zegt directeur De Doncker nog.

“Daarbij wordt ook nagegaan of er nog belangrijke medische dingen zijn die we best weten. Er werd toen niets naar voren geschoven.”

Het 13-jarige meisje uit Steenokkerzeel wordt dinsdag nog begraven, geheel volgens de gewoonten binnen de moslimgemeenschap. Enkele oudere neven die ook school lopen in VirgoPlus wonen die plechtigheid bij.

Peutertje wordt minutenlang onder kokend water gehouden en overlijdt

Hannah deelt foto van lichaam vóór en na coronavaccinatie