in

‘Langzame’ klant (68) wordt compleet afgetuigd bij de kassa: ‘Weet niet waar al die woede vandaan kwam’

En 68-jarige kunstenaar bij de servicebalie van Albert Heijn in Rotterdam brutaal werd aangevallen door ogenschijnlijk ongeduldige klanten. De gebeurtenissen werden vastgelegd door beveiligingscamera’s en onthulden een verontrustend tafereel van geweld en agressie.

Volgens het AD stond de kunstenaar “wat te klungelen” met zuw, escaleeijn pinpas, wat leidde tot irritatie bij een andere klant. Deze klant pakte het pasje af, gooide het op de grond en probeerde voor te dringen. Toen de kunstenaar zich verdedigde met een ferme drde de situatie snel. Een vriend van de ongeduldige klant, Mohammed A. (26), viel de kunstenaar van achteren aan en sloeg hem herhaaldelijk met zijn vuist.

Lees ook
Naakte man plundert container snackbar op zoek naar frikandellen

Het geweld stopte pas toen omstanders ingrepen en de kunstenaar te hulp schoten. De beelden van de aanval werden later in de rechtbank afgespeeld, waar de aanklager zijn afschuw uitte over de brutaliteit van de aanval. Mohammed A. beweerde dat hij dacht dat zijn vriend in nood was en bood zijn excuses aan voor zijn “disproportionele reactie”.

Lees ook
Volgens slaaponderzoek ligt de chagrijnige persoon in de relatie rechts

Het slachtoffer, de kunstenaar, ondervindt nog steeds ernstige gevolgen van de aanval, waaronder blijvende oogproblemen die hem verhinderen om zijn artistieke werk voort te zetten. Zijn advocaat benadrukte de impact van de gebeurtenissen op zijn cliënt en voorzag dat de buurtbewoners zich door het incident onveilig zouden voelen in hun eigen buurtwinkel.

Na het voorval werd Mohammed A. direct veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 dagen, waarvan 46 voorwaardelijk. Daarnaast moet hij een schadevergoeding van 6000 euro betalen aan het slachtoffer, om de kosten van een tijdens de mishandeling afgebroken kroon te dekken.

Dit is de reden dat een hond aan een man zijn kruis snuffelt

Jongetje (11) gestoken door 12-jarige