in

Lagere straf voor vrouw die s*ks had met vriendje (14) van dochter

Een vrouw heeft na hoger beroep een lagere straf gekregen voor het mis bruiken van het toenmalige 14-jarige vriendje van haar dochter. Ze is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk.

De s*ksuele relatie begon in 2014 toen de jongen 14 jaar was en de vrouw 42 jaar. Ongeveer vier jaar later, toen de jongen 18 was, eindigde de relatie.

Hoger beroep
De vrouw had niet alleen vanwege het leeftijdsverschil overwicht in de relatie, maar ook vanwege de maatschappelijke positie als moeder van een vriendinnetje.

Lees ook  Artsen weigerden Sarah’s gezicht aan te raken – dus nam ze het heft in eigen hand

Volgens het hof heeft de relatie die 3,5 jaar duurde onomkeerbare gevolgen voor de ontwikkeling van het slachtoffer.

In eerste instantie werd de vrouw veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Zij ging in hoger beroep, waarna het hof de lagere straf oplegde.

Schadevergoeding
Als reden voor de strafvermindering verklaart de rechtbank dat de vrouw nooit eerder in aanraking kwam met justitie, verminderd toerekeningsvatbaar is en spijt betuigde. Ook heeft zij inmiddels met positief resultaat een behandeling bij een psycholoog ondergaan.

Lees ook  “Vier liter zeewater. Dat is de hoeveelheid die overleden Sanda Dia moest drinken

Naast de celstraf moet de vrouw 10.000 euro aan schadevergoeding aan het slachtoffer betalen. Ook heeft zij een contactverbod met hem van twee jaar gekregen.

Gommers: ’Wat Mark Rutte belooft, kan hij niet waarmaken’

Huidprik en espressotest: dit zijn de nieuwste corona-uitvindingen