in

Laatste telefoontje van Giulia en Alessia voor tragisch treinongeluk: ‘We zijn snel thuis’

De Italiaanse zussen Giulia en Alessia Pisanu hadden een hele nacht gefeest en belden bij zonsopgang nog naar hun vader dat ze snel thuis zouden zijn. Het leven van de meisjes, pas 15 en 17, eindigde zondagochtend echter abrupt op het spoor van het station van Riccione. Ze werden gegrepen door een hogesnelheidstrein.

De meiden uit Castenaso bij Bologna gingen zaterdagavond naar de ‘Peter Pan’-disco in de plaats Riccione. Giulia’s tas werd daar gestolen en de accu van Alessia’s mobiele telefoon was leeg. Een jongen leende zijn toestel uit aan de meisjes, zodat zij hun vader konden bellen om hem gerust te stellen. Normaal gesproken haalde vader Vittorio zijn dochters op als ze uit waren geweest, maar deze keer voelde hij zich niet lekker.

Voor een keer zouden de zusjes daarom de trein naar huis nemen. De meisjes kwamen omstreeks 6.50 uur aan op het station. Zeker vijf getuigen zagen hoe zij de perrons naderden. Giulia stak als eerste de sporen over. Alessia voegde zich bij haar zus en ging ook op het perron zitten. ,,We schreeuwden nog dat ze daar weg moesten gaan”, vertelden getuigen.

Lees ook  EK kijken eindigt in drama: Jongetje verdrinkt in bijzijn zusje en ouders

Hogesnelheidstrein
Op hetzelfde moment stormde de hogesnelheidstrein Frecciarossa het station binnen op het eerste spoor. De machinist zag Giulia zitten en ging op het moment dat Alessia verscheen vol in de remmen. Het blijkt een onmogelijke opgave om de de trein tijdig tot stilstand te brengen. Beide meisjes werden in een oogwenk door de Frecciarossa gegrepen en honderden meters meegesleurd.

De impact van het ongeluk was enorm. Beide zussen stierven ter plekke. Politie en nabestaanden blijven achter met veel vragen. Wat er exact gebeurde, is vooralsnog niet duidelijk. Zag Giula het naderende onheil en probeerde ze haar zus nog te redden? Zijn de meisjes uitgegleden? Beelden van hun laatste momenten ontbreken en de politie probeert nu aan de hand van de getuigenissen het drama te reconstrueren.

Lees ook  Man krijgt briefje van PostNL: “Pakket door WC-raampje” en treft dit aan!

‘Onmetelijk verdriet’
Vader Vittorio is kapot door het verlies van zijn dochters. ,,Ze waren mijn leven”, zegt hij. ,,Giulia en Alessia waren niet alleen zussen, maar ook elkaars beste vriendin. Ze waren altijd samen.’’ De moeder van de meisjes, die in december haar familie verliet om weer in Roemenië te gaan wonen, keerde na het tragische ongeval op het station van Riccione in allerijl terug naar Castenaso.

Ook de burgemeester van de stad, Daniela Angelini, is aangedaan. ,,Namens de hele gemeenschap van Riccione spreek ik mijn diepe verdriet uit over wat er in ons station is gebeurd en condoleer ik de families die getroffen zijn door deze verschrikkelijke tragedie”, schrijft ze in een verklaring. Ook burgemeester Carlo Gubellini van de gemeente Castenaso uit zijn medeleven. ,,Deze tragedie is moeilijk te aanvaarden. We voelen onmetelijke pijn.’’

Hond zonder water vastgebonden en achtergelaten terwijl gezin vertoeft op strand

Hersendode 12-jarige Archie van beademing gehaald en overleden