in

Krijn (72) zwaargewond nadat scooterrijder hem van fiets trekt: ‘Ik lag bewusteloos op de grond’

Na een geslaagde avond voetbal kijken in zijn favoriete café fietst Krijn (72) zaterdagnacht naar huis. Zijn avond slaat compleet om zodra hij over de Stadsbrug fietst vanuit Dordrecht richting zijn huis in Zwijndrecht. Hij hoort getoeter, kijkt om en wordt plotseling door een scooterrijder van zijn fiets getrokken.

Van de rest herinnert hij zich niets meer: zwaargewond belandt hij in het ziekenhuis.
Een lichte hersenschudding, dikke lip en oogkas én arm uit de kom: in het ziekenhuis heeft het personeel zaterdagnacht zijn handen vol aan Krijn. Zijn arm moet die nacht gelijk terug in de kom worden gezet. Maar daar blijft het niet bij.

Lees ook
Agenten halen patat en knippen haren van eenzame vrouw (95)

Ook is Krijn verlamd geraakt aan zijn rechterarm. “Dat is tijdelijk, ze weten niet hoelang het duurt. Maar volgens de arts kan ik blij zijn dat het geen permanente verlamming is”, vertelt het slachtoffer aangeslagen.

De beelden van de man die van zijn fiets werd getrokken gingen al snel rond op sociale media. Daarop is te zien hoe hij op gewelddadige wijze van zijn fiets werd getrokken door een man die bij iemand achterop de scooter zit. Krijn komt lelijk ten val en blijft liggen terwijl de scooter ervandoor gaat.

Zinloos geweld
Krijn is thuis herstellende van al zijn verwondingen. “Naar omstandigheden gaat het nu goed”, zegt hij, al zit de schrik er nog goed in. Eén ding is volgens hem duidelijk: “Er is voor honderd procent sprake van zinloos geweld.”

Lees ook
Foto’s: Dode jonge vrouw in water door misdrijf omgekomen

Er ging helemaal niets vreemds vooraf aan zijn val, vertelt hij. Integendeel: het was een gezellige avond waarin de winst van Nederland tegen Turkije in de kwartfinale van het EK werd gevierd. “Ik zat gewoon op mijn fiets en hoorde getoeter, toen ik ineens van mijn fiets werd getrokken”, vertelt Krijn. “De rest herinner ik mij niet: ik lag bewusteloos op de grond, ik weet niet hoelang.”

Onbegrip
Bij Krijn overheerst vooral onbegrip. “Hoe kan je zoiets doen?”, vraagt hij zich af. Hij heeft aangifte gedaan en hoopt dat de politie de dader snel op het spoor komt.

Leerling ramt verkeerslicht tijdens eerste rijles

Man (27) overleden na zware mishandeling op parkeerplaats in Rotterdam