in

Wim (37) en Joyce (36) overleden op terugweg van trouwfeest: ‘Voor hen was maar één ding belangrijk, de kinderen’

Op de gewestweg Aarschotsesteenweg in het Belgische Koningshooikt (Lier) vond vannacht, omstreeks 3.30 uur, een zwaar verkeersongeval plaats. Daarbij kwamen Wim (37) en Joyce (36), een koppel dertigers, om het leven. Het parket vermoedt dat overdreven snelheid een rol heeft gespeeld, schrijft HLN.

De Porsche Panamera reed richting Lier op het rondpunt met de Burgemeester Hensstraat en Hazendonk aan busbouwer Van Hool rechtdoor, werd door de klap weggekatapulteerd, vloog door de bomen en belandde op zijn dak op de parking van ruitersportcentrum Azelhof Horse Events. Brandweerposten Lier en Berlaar kwamen ter plaatse, alsook verschillende ambulances van het Lierse Heilig Hartziekenhuis.

“De hulpdiensten waren zeer snel ter plaatse”, getuigt buurman Jean De Grande, die wakker werd door het geluid van de botsing en als eerste de hulpdiensten verwittigde. “Toen ik aan het rondpunt kwam, zag ik niets. Daarna hoorde ik door de struiken iemand om hulp roepen en ben daar gaan zoeken. Ik zag een vrouw op de grond op de parking stilliggen. Een man kwam met bloed besmeurd uit het wrak. De wagen bleek door de bomen op de parking te zijn terechtgekomen. Iedereen had snel hulp nodig.”

Lees ook
Rijstrook A59 afgezet in zoektocht naar vermiste Hebe en Sanne

Slachtoffers
Twee personen overleden ter plaatse, alle hulp kwam voor hen te laat. De slachtoffers komen uit Koningshooikt. “Het gaat om een koppel dertigers dat op de achterbank zat. Twee andere inzittenden, die eveneens tijdens het ongeval op de achterbank zaten, werden met zware verwondingen uit het wrak gehaald. Zij verkeren in levensgevaar. De bestuurder, een dertiger, en passagier liepen zware verwondingen op. Zij zijn buiten levensgevaar”, bevestigt Stéphanie Chomé, woordvoerder van het parket Antwerpen.

De inzittenden kwamen die nacht terug van een trouwfeest in Berlaar-Heikant. Het gaat om een hechte groep vrienden, van wie vijf van de zes slachtoffers afkomstig zijn uit Koningshooikt. Eén persoon zou afkomstig zijn uit Mechelen. De groep kende elkaar van de jeugdbeweging en van vroeger op school. “Normaal zou ik zelf naar het trouwfeest zijn geweest, maar ik was ziek dus ik moest passen”, getuigt de man van een zwaargewond slachtoffer. “Mijn echtgenote zal erdoor komen, maar herinnert zich niets meer van het ongeval. Ik moet haar zelf het verschrikkelijke nieuws nog brengen. Haar beste vriendin is er niet meer.”

Lees ook
Lichaam vermiste Sawsan Mhamdi aangetroffen in Duitsland

Het koppel dat stierf bij het verkeersongeval, laat twee kinderen achter. “Dit is onwezenlijk”, reageert een familielid van het overleden koppel, dat op de plek van het ongeval de eerste bloemen kwam leggen. “Vanmorgen vroeg kregen we het telefoontje. We kunnen het maar niet vatten. Het verdict van dit ongeval is zeer zwaar, in de eerste plaats voor hun twee dochtertjes.”

Overdreven snelheid
Een verkeersdeskundige werd door het parket ingeschakeld om de plaats van het ongeval, waar er een snelheidsregel van 70 kilometer per uur geldt, te onderzoeken. “Er zijn sterke aanwijzingen die aangeven dat het om overdreven en onaangepaste snelheid zou gaan. De andere omstandigheden van het verkeersaccident zijn het voorwerp van verder onderzoek”, klinkt het. Bij de lokale politiezone staat het rondpunt niet in de boeken als een zwart verkeerspunt. “Het gewest heeft voorlopig ook geen plannen om op dit stuk van de N10 trajectcontrole uit te rollen”, geeft Liers burgemeester Rik Verwaest (N-VA) nog mee.

Karma! Jeroen Rietbergen zwaargewond na heftig auto-ongeluk

Man die vogel probeerde te redden uit een boom, valt van een ladder en overlijdt