in ,

Pas op voor keiharde ballen tijdens oud en nieuw

Zelf oliebollen bakken deze oud en nieuw? Of gezellig op bezoek bij iemand die de frituurpan heeft staan pruttelen?

Let dan goed op voordat je je tanden in zo’n vette bol zet! Sommige ballen kunnen misschien wat… hard uitvallen.

Door een fout in het productieproces bij de populaire oliebollenmix van Koopmans kunnen zelf de meest fervente bakkers de gist in gaan.

Het rijsmiddel ontbreekt namelijk. Daardoor blijven de oliebollen klein en hard en zijn daardoor dus niet echt lekker eetbaar.

Bedrag retour
Gelukkig gaat het om een kleine hoeveelheid van het totaal aantal geproduceerde pakken, zegt ook een woordvoerder van Dr. Oetker, het moederconcern van Koopmans tegen Hart van Nederland.

Lees ook  40 p*rnosterren met en zonder make-up: van aartslelijk tot plots bloedge*l (foto’s)

Volgens het bedrijf gaat het om verpakkingen met een THT-datum 03-02-2022, met productiecode L212447 met de tijdsaanduiding tussen 02.30 en 05.00 uur.

De producent adviseert kopers het product niet langer te gebruiken en de bovenkant van de verpakking inclusief de THT-datum en productiecode aan ze op te sturen. Het aankoopbedrag zal dan worden teruggestort.

‘Harde ballen’
Het bakconcern snapt de grappig bedoelde teksten als ‘harde ballen’ die overal opduiken. Maar wel benadrukt de woordvoerder:

“Voor ons is het een serieuze zaak, daarom hebben we de beslissing genomen om klanten te waarschuwen en hun geld terug te geven.”

Lees ook  Helene is dolgelukkig met haar twee Jannen – “We doen het elke dag”

“We weten hoe belangrijk het product is voor de Nederlandse consument, zeker op oudjaarsdag.

We proberen voor hen te redden wat er te redden valt, zodat ze toch lekkere oliebollen hebben met de jaarwisseling,” vervolgt ze.

Wie de mix gekocht heeft hoeft zich overigens niet bang te maken dat het toch consumeren ervan schadelijk kan zijn. “Dat is het niet. We zijn enkel de gist vergeten.”

En zelf gist toevoegen, zou dat slim zijn? “Dat lijkt ons geen goed idee, onze receptuur luistert erg nauw.”

Wijk opgelucht: bewoonster die zichzelf in brand stak, vertrekt

Agent in gezicht geschopt en bedreigd bij aanhouding Den Haag