in

Konijn met plastic zak aan pootje ‘uit rijdende auto gegooid’

Het was een schokkende ontdekking voor de medewerkers van Dierenambulance Witte Gerrit toen ze langs de Marknesserweg in Emmeloord een dood konijn aantroffen, met een plastic tas om zijn pootje. Het vermoeden rijst dat het dier uit een voorbijrijdende auto is gegooid. De dierenambulance heeft onmiddellijk melding gedaan bij de politie.

Een woordvoerder van de dierenambulance vertelde aan Omroep Flevoland dat het vermoeden bestaat dat het konijn bewust is achtergelaten door zijn eigenaar. Na het aantreffen van het konijn bracht de ambulance het naar een dierenarts in Marknesse in de hoop meer informatie te verkrijgen over de identiteit van het dier en de omstandigheden van zijn overlijden. De dierenarts constateerde echter geen zichtbare verwondingen.

Lees ook
Man heeft gênante aandoening: ejaculeert uit achterwerk en laat winden uit geslachtsdeel

Op basis van de manier waarop de plastic tas aan het konijntje vastzat, vermoeden de ambulancemedewerkers dat het dier uit een rijdende auto is gegooid, zo meldt de omroep. Ze leggen uit dat het praktisch onmogelijk was om de auto stil te zetten op het gedeelte van de weg waar het konijn werd gevonden.

Lees ook
Man deed 62 jaar alsof hij doof was om niet naar zeurende vrouw te luisteren

“Het is begrijpelijk dat het moeilijk kan zijn om afscheid te nemen van een huisdier, maar dit soort handelingen zijn onaanvaardbaar. Via de dierenambulance en de gemeente zijn er voldoende mogelijkheden om overleden dieren op een respectvolle manier af te geven,” benadrukte de woordvoerster tegenover de omroep.

De dierenambulance heeft melding gemaakt bij de politie en een wijkagent doet een oproep aan eventuele getuigen om zich te melden met informatie over het konijn of het incident.

Meisje meerdere keren gestoken in auto

Man zwaar mishandeld tijdens hond uitlaten, man mogelijk voorgoed blind