in

Klopt het dat Nederlandse mannen hun reet niet wassen?

Volgens een virale TikTok-video zouden mannen en dan vooral Nederlandse mannen hun booty niet wassen. Cosmo zocht het voor je uit. We hebben helaas slecht nieuws. Volgens verschillende video’s op TikTok zou het mannelijke geslacht namelijk een hele belangrijke stap in hun douche-routine overslaan. Ze zouden hun bilspleet namelijk compleet verwaarlozen onder de douche. Cosmo ging op onderzoek uit.

Wassen mannen hun bilspleet echt niet of is het maar een gerucht?
Eind oktober gaf TikTokker Kate (@kateao4) een ietwat ongemakkelijke waarschuwing aan vrouwen over de hele wereld. In de video, die sindsdien maar liefst 2,2 miljoen views heeft verzameld, vertelt Kate over een ex die zijn bilspleet niet waste en dat hij haar verzekerde dat geen enkele man dit deed. Nog een goed voorbeeld van waarom exen niet voor niets exen zijn, dames en heren. En voordat je dit gerucht als een mythe ontkracht, is Kate’s ex niet de enige die bang is om zijn aars goed te wassen. Een mede-TikTok-gebruiker vroeg haar vriend naar zijn routine voor de camera en zijn reactie? “Het water bereikt het redelijk goed.”

Lees ook
Lisa: ‘Wij doen het nog steeds zes keer per week’

Dus wat is er nu aan de hand met al deze ongewassen aries? Is het onwetendheid, een gebrek aan respect voor hun partners of juist een geval van toxic masculinity? Julia Fox, die een grote TikTok-aanwezigheid heeft, uitte zich ook over het onderwerp en gelooft in dat laatste. Ze ziet het ook wel als geïnternaliseerde homofobie.

Wat zijn de gevolgen van het niet wassen van je kont?
Het is natuurlijk niet alleen heel vies om je billen niet te wassen, maar het kan ook nog resulteren in jeuk, huiduitslag, aambeien en zelfs infecties vertelt Dr. Joel Krachman aan de Amerikaanse Men’s Health. Om nog maar te zwijgen over de geur, het ongemak en de ‘moeraskont’ door alle bacteriën die zich ophopen tussen je cheeks. Daarbij breng je niet alleen jezelf in gevaar, maar ook je partner. “Je partner kan een bacteriële infectie zoals hepatitis A, salmonella, amoeben of shigella in hun spijsverteringsstelsel dragen waarvan ze niet op de hoogte zijn en onbewust aan jou doorgeven”, vertelt seksuele voorlichter Alicia Sinclair.

Onze Cosmo’s US-collega Megan was erg benieuwd en vroeg daarom aan verschillende mannen of zij hun billen wassen.

Wassen déze mannen hun billen?
1. Bruce (26): “Absoluut. Omdat wc-papier echt niet werkt. Tenzij je een bidet hebt, moet je je reet wassen. Als bezwete gast wil ik ook niet dat mijn vriendin na een dag werken in de buurt van mijn kont komt, tenzij ik gedoucht heb.”

Lees ook
Interview met hitsige dame escaleert snel: "Ik heb iets in, duw eens op het knopje"

2. Jeremiah (29): “Telt het als je water er langs laat lopen? Zo ja, dan ja. Ik kom er liever niet met mijn vingers in de buurt, en ik gebruik mijn stuk zeep op mijn gezicht, het zou vies zijn om er ook mijn kont mee schoon te maken.”

3. Kyle (25): “Ik ben moslim, dus ja. Dat is een cultureel ding, ook. In bijna alle moslim- en Zuid-Aziatische landen gebruikt men bidets. Ik ben opgegroeid met het wassen van mijn kont nadat je naar de wc bent geweest, dus het idee om het *niet* te doen is high key super goor.”

4. Chase (33): “Nee, ik neem er niet echt de moeite voor. Ik denk er eigenlijk niet over na.”

5. Declan (24): “Ja, ik was zeker mijn booty hole onder de douche! Ik gebruik ook vochtig toiletpapier als ik poep om er zeker van te zijn dat er niets achterblijft. Onder de douche zet ik de douchekop er ook even op. En eerlijk: dat voelt ook nog best goed.”

Dronken man heeft s*ks met mummie: “Relax ze is mijn vriendin”

11-jarig meisje overleden na verkeersongeval in Zetten