in

Kirsten (40): ‘Mijn dertienjarige zoon wil samen slapen met zijn vriendinnetje’

Kirsten (40) heeft een dilemma over de situatie over haar dertienjarige zoon, die graag samen met zijn vriendinnetje wil slapen. Kirsten worstelt met deze situatie en hoopt op advies van anderen.

Bezorgdheid van een moeder
Kirsten beschrijft haar zoon als nog steeds haar kleine man, ondanks zijn dertien jaar en de onmiskenbare puberale houding die hij begint aan te nemen.

Zijn vader en zij zijn niet meer samen, maar ze onderhouden goed contact over zijn opvoeding. Haar zoon is onlangs verliefd geworden op een meisje dat hij kent van school, en de twee hebben nu een serieuze relatie.

Lees ook
Man dankt jeugdige looks aan het drinken van eigen urine

Eerste liefde op de middelbare school
Hoewel Kirsten aanvankelijk dacht dat de relatie van haar zoon en zijn vriendinnetje wel los zou lopen, blijkt dat de twee behoorlijk aan elkaar verknocht zijn.

Ze brengen veel tijd met elkaar door, bellen en appen de hele dag. Kirstens zoon lijkt echt hoteldebotel verliefd. “We weten allemaal dat hormonen een grote rol spelen op deze leeftijd,” zegt Kirsten. Dit is waar haar zorgen beginnen.

De vraag die alles veranderde
Onlangs stelde haar zoon de vraag of hij samen met zijn vriendinnetje mocht slapen. Kirsten raakte in paniek en zei onmiddellijk ‘nee’.

Deze vraag zette haar echter aan het denken over wat nu eigenlijk verstandig is. Wanneer laat je je kind vrij in zijn eventuele s*ksuele zoektocht en wanneer is het te vroeg? Kirsten heeft hier nog geen antwoord op gevonden en blijft piekeren.

Lees ook
3-jarig jongetje in heet water gegooid omdat hij in zijn luier had gepoept

Het dilemma van de ouder
Kirstens zoon legt zijn hele ziel en zaligheid in deze eerste liefde, wat zij begrijpt. Toch vindt ze dertien jaar nog erg jong voor s*ks of s*ksuele handelingen.

Zelf begon ze pas rond haar zestiende met dergelijke zaken. Ze vraagt zich af hoe andere ouders hiermee omgaan. Wanneer laat je je kind samen slapen? Welke regels stel je hiervoor op? Kirsten wil niet haar kop in het zand steken, maar ze wil ook realistisch omgaan met de situatie.

Wat is jouw advies voor Kirsten?
Kirsten hoopt dat andere ouders hun ervaringen en adviezen willen delen. Wat zou jij doen in haar situatie? Vanaf welke leeftijd vind jij het acceptabel om je kind samen te laten slapen met een vriendje of vriendinnetje? Laat het ons weten in de reacties op Facebook.

Sanne (36): ‘Ik wacht totdat mijn grote liefde zijn vrouw verlaat’

Hugo (19) overlijdt op straat in Dordrecht