in

Kinderboerderij in shock: man verkracht koe Laura maandenlang

Beheerder Erwin van kinderboerderij ’t Wooldrik in Enschede kan het nog steeds niet geloven. Hij betrapte een 59-jarige man op ontucht met koe Laura. Mogelijk gaat het zelfs om een verkrachting. “Toen ik het ontdekte ging er heel wat door mij heen…”

Erwin bespeurde in de tweede helft van 2023 hele ongewone zaken op het terrein, zoals rondslingerende plastic zakjes, karton dat over een hek gelegd was. En zijn eigen gevoel zei ook genoeg: “Zelf werk ik al jaren met dieren en ik merkte aan ze dat er iets aan de hand was.”

Hij besloot de al aanwezige camera’s beter te laten afstellen. Eentje werd op de stal van de koeien gericht.

Lees ook
Ernstig vermagerde kat ingeslapen in Kockengen: 'Viel van ellende uit elkaar'

In de stal
Met dat cameratoezicht ontdekte hij de schokkende waarheid: een man drong na sluitingstijd de kinderboerderij binnen en lokte koe Laura naar een stal toe. “Na afloop kwam hij naar buiten terwijl hij zijn broek vasthield”, zegt de beheerder triest. Op 29 januari krijgt hij opnieuw een camera-alarmering op zijn telefoon. “Toch even kijken wat er aan de hand is”, aldus Erwin.

En weer blijkt dat gevoel het juiste te zijn. Er is opnieuw iemand aanwezig op de kinderboerderij, die er niet zou moeten zijn. In het kielzog van de gealarmeerde politie gaat Erwin zo snel mogelijk naar de stal toe en daar betrappen ze de onzedelijke onverlaat zo ongeveer op heterdaad. “Zijn fiets stond er nog en hij was nog binnen in de stal.”

‘Gefrustreerd en boos’
De man kon worden aangehouden en is nu onderwerp van justitieel onderzoek. Het Openbaar Ministerie laat in een reactie aan Hart van Nederland weten bekend te zijn met de zaak. “De man wordt verdacht van ontucht met een dier. Na verhoor is de man heengezonden. De officier van justitie zal op basis van het dossier een beslissing nemen over de afdoening van de zaak.”

Lees ook
Annie (26) duikt bed in met 300 mannen per jaar: ”Soms 5 per dag”

Het schokkendste voor Erwin is misschien nog wel dat het om iemand gaat die wel eens eerder op de dierenboerderij is geweest en mogelijk dus vaker zulke ontucht op het geweten heeft. “Bij de aanhouding keek ik hem aan… het bleek iemand te zijn die hier eerder is geweest en vreemde vragen stelde. Het maakt mij zo gefrustreerd en boos. En het heeft een enorme impact op mijn collega’s.”

Koe Laura is nagekeken door een dierenarts en maakt het naar omstandigheden goed. Ze zondert zich nog wel wat af van de andere dieren, tot verdriet van Erwin en zijn collega’s.

Steekpartij op voetbalveld: dader volgde scheidsrechter na fluitsignaal

Zo ging Benno L onder de naam Hans te werk in Duitsland: 4 zusjes misbruikt