in

Slecht nieuws voor kickbokslegende Alistair Overeem – Veel sterkte!

Schokkend nieuws voor de fans van kickboksen: Alistair Overeem is ontslagen door de organisatie UFC.

De Nederlandse MMA en kickbokslegende is op straat gezet vanwege zijn recente verliespartijen, maar dat neemt niet weg dat hij nog steeds één van de grote namen in de Nederlandse vechtsport blijft.

Alistair Overeem
De Nederlandse Alistair Overeem maakte zijn debuut in 2011 bij de UFC, waar hij daarvoor al jarenlang bezig was met het knock-out slaan van tegenstanders bij PRIDE FC en Glory.

Verder is de in Engeland geboren vechtmachine actief geweest bij Strikeforce en DREAM. Hoewel hij bij de andere organisaties de nodige prijzen heeft gepakt, is hij bij zijn tijd in de UFC droog blijven staan.

Een smetje op een verder imposante carrière. Wel behaalde Alistair overigens de finale, maar moest in een titelgevecht tegen Stipe Miocic zijn meerdere herkennen in de wereldkampioen zwaargewicht. Na vier minuten in de eerste ronde werd Overeem knock-out geslagen.

Lees ook  ‘John van den Heuvel denkt aan stoppen na dood Peter R. de Vries’

MMA Titelhouder
In de MMA en K-1 ging het Ubereem, zijn Engelse naam, een stuk beter af. In 2011 stond hij voor de tweede keer in de K-1 World Grand Prix Final in Tokyo.

Zijn eerste partij won hij tegen Tyrone Sprong, om vervolgens de halve finale via een technisch knock-out van teamgenoot Gökhan Saki te winnen.

In de finale was Peter Aerts een maatje te klein voor de man in vorm. Na iets meer dan een minuut lag Petertje al op de grond, waardoor Overeem de eerste MMA titelhouder was die ook een K-1 World Grand Prix won.

Lees ook  15-jarige zwaargewond bij steekpartij

Hij was al jaren kampioen zwaargewicht bij Strikeforce en werd datzelfde jaar ook uitgeroepen tot kampioen zwaargewicht bij DREAM.

Geen administratief foutje
Zijn laatste knock-outverlies tegen de Rus Alexander Volkov lijkt de druppel te zijn geweest, al is het ontslag van Alistair Overeem nog niet officieel bevestigd.

Wel is hij verwijderd uit alle lijsten van de vechtorganisatie. Dat zal vast geen administratief foutje als Haller in de Europa League zijn geweest.

Overigens is veteraan Junior dos Santos ook ontslagen door de UFC. Hij hield de eer aan zichzelf en bracht het nieuws zelf naar buiten.

Aan de kant van Alistair Overeem is het vooralsnog stil gebleven. Geniet hieronder nog één keer van de beste acties van de MMA-ster.

Rotterdammer (25) bekent s*kschats met meisjes tussen 10 en 14 jaar oud

Man bouwt eiland om ex-vriendin terug te winnen