in

Keeper (25) stopt penalty, wordt onwel en overlijdt in ziekenhuis

Doelman Arne Espeel (25) is zaterdagavond overleden nadat hij onwel werd op het terrein. Dat gebeurde vlak nadat hij een penalty had gestopt voor zijn ploeg in tweede provinciale A in het Belgische West-Vlaamse Sint-Eloois-Winkel. De jongeman werd ter plaatse gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis AZ Delta in het Belgische Rumbeke. Daar is de jonge doelman later overleden.

De doelman van de B-ploeg van Winkel Sport nam het in tweede provinciale vanavond op tegen SK Westrozebeke. De aftrap in het Ter Schuerenpark was om 18 uur. Bij een 2-1 voorsprong in het begin van de tweede helft kreeg zijn ploeg een penalty tegen. De doelman stopte de strafschop, maar werd vlak daarna onwel en viel op de grond. Het was meteen duidelijk dat het ernstig was. De hulpdiensten snelden ter plaatse en gingen meteen over tot reanimatie, schrijft HLN.

Lees ook
Hannah moest 11 uur wachten op ambulance, en toen stierf ze

Ref Ouadi Rabhi zette de wedstrijd uiteraard stop.“We zijn allemaal bijzonder aangeslagen”, klinkt het bij de ploeg in een korte reactie. “Hij speelt al sinds de jeugd bij ons en is bij iedereen bijzonder geliefd. Dat zoiets moet gebeuren met zo’n jonge kerel is niet te vatten.”

Lees ook
Man ziet wesp in auto en ramt in paniek garage in Maassluis

Winkel Sport B promoveerde in één ruk van vierde naar tweede provinciale. Het team van trainer Peter Deprez staat momenteel laatste. Onder meer door een gebrek aan ervaring. Het drama gebeurde in aanwezigheden van de ouders en broer van Arne die werkt bij Picanol in Ieper. De verslagenheid bij Winkel Sport is uiteraard bijzonder groot. De club heeft een A-ploeg in eerste amateur.

Winkel Sport is in heel diepe rouw door het plots overlijden van Arne Espeel doelman Winkel Sport B . We wensen familie en vrienden van Arne onze oprechte innige deelneming in dit zware verlies… Voetbal is even bijzaak…’, zo staat het op de Facebookpagina van de club

Angela bijna dood door fors geslachtsdeel van 25 centimeter

Lichaam vermiste jongen (19) uit Lelystad gevonden