in

Katja Schuurman neemt het op voor pedofiel

Katja Schuurman heeft zich voor het eerst uitgelaten over de zedenzaak van ex Thijs Römer. „Als moeder, als vrouw en als mens kan ik niet anders dan diepe pijn hebben over een deel van het gedrag en een deel van de keuzes van haar vader”, laat ze weten op Instagram.

Hoewel Katja lange tijd haar lippen stijf op elkaar hield, wil ze nu toch wat kwijt. „Ik hoop dat men begrijpt dat me in het openbaar uitlaten over het gedrag en de keuzes van de vader van mijn dochter niet in het belang van mijn dochter is”, schrijft Katja. „Niet omdat ik vind dat ik daartoe verplicht ben, maar omdat ik inmiddels behoefte voel om iets te zeggen. Binnen de beschermende muren van ons huis worden alle gesprekken gevoerd die nodig zijn om haar geloof in liefde en eerlijkheid heel te houden.”

Lees ook
60 kilo frikandellen, hamburgers en kroketten gedumpt in de berm - Wie heeft zijn voorraad kwijt?

Katja zegt dat ze als moeder, vrouw en mens niet anders kan dan „diepe pijn” te hebben over een deel van het gedrag en een deel van de keuzes van hem als vader. Maar als vader van haar dochter zal ze hem nooit laten vallen. „Ik zal alles doen dat in mijn macht ligt om bij te blijven dragen aan een zo normaal en liefdevol mogelijk relatie tussen vader en dochter.”

Lees ook
Voor de fanatieke rukkers: Er is nu een spel om je ‘techniek’ te verbeteren

Thijs en Katja waren elf jaar lang samen. In 2010 kregen ze dochter Sammie. Uiteindelijk gingen de twee in 2015 uit elkaar.

Jongen van 10 jaar doodgeschoten

Dappere’ vrouw gooit afval terug in auto van vervuilers bij McDonalds