in

Kapper met personeelstekort houdt stagiaire 5 weken gevangen op zolder

Tielt-Winge – De correctionele rechtbank van Leuven heeft de uitbaters van een kapsalon in het Belgische Tielt-Winge veroordeeld tot vijftien maanden cel. Zij hielden een stagiaire wekenlang gevangen op de zolder boven hun woning.

Dave D. en An T. leerden het slachtoffer kennen toen ze zich in januari 2023 aanbood voor een stageplaats in hun kapsalon Dave in de Vlaams-Brabantse gemeente Tielt-Winge. Na verloop van tijd vingen ze het meisje op en boden haar een onderkomen aan. Ze kreeg een eigen kamer op de zolder.

Lees ook
‘Koffermoordenares’ in Parijs bekent: Lola (12) moest dood “omdat ik geen toegangspasje kreeg”

Na haar werkuren werd de stagiaire opgesloten in haar kamer vanwege personeeltekort. Ze moest maar elke dag aanwezig zijn om klanten te knippen. Als ze niet zou meewerken zou ze vermoord worden. Omdat protest niet hielp, greep ze zelf naar een list. Ze dropte een briefje met een noodkreet in de jaszak van een vaste klant. “Ik zit al maanden opgesloten op zolder en mijn gsm is afgenomen.” De klant overhandigde het briefje aan de politie.

De stagiaire had aangegeven dat ze diezelfde avond alleen in het huis was. Bij afwezigheid van de eigenaars drong de politie de woning binnen en trof het meisje aan op de zolder. Ze was emotioneel helemaal in de war. Haar werkgevers hielden haar al maanden afgesloten voor de buitenwereld. Ze had met niemand contact en kon niet telefoneren.

Lees ook
11-jarig meisje overleden na verkeersongeval in Zetten

De beklaagden stelden in hun verhoor dat ze de stagiaire niet vertrouwden en dat ze handelden “in het belang van haar eigen veiligheid”. Beiden kregen vijftien maanden cel, met uitstel gedurende drie jaar.

Het slachtoffer had een schadevergoeding van 25.000 euro gevraagd, maar moest genoegen nemen met 5.000 euro.

Katrien (36) ‘Mijn man Wim laten vermoorden was de enige oplossing’

Nikola (26) stierf op Tomorrowland, onderzoek gestart