in

Jongetje in tranen nadat hij briefje van 20 per ongeluk laat vallen: Vrouw pakt het af

Op de kermis in Helmond deed zich woensdag een opmerkelijk voorval voor. Een vrouw nam een briefje van 20 euro af van een jongetje dat per ongeluk geld had laten vallen. Gelukkig schoot wijkagent Niels te hulp.

De wijkagent deelt het bijzondere verhaal op Instagram. “In mijn loopbaan heb ik al veel verbazingwekkende dingen meegemaakt, maar gisteren spande echt de kroon”, begint de wijkagent. Op woensdag was hij aanwezig op de kermis toen een jongetje naar hem toe kwam. Het jongetje was alleen en vertelde dat een vrouw zojuist zijn briefje van 20 euro had afgepakt, dat hij per ongeluk op de grond had laten vallen.

Lees ook
Lichaam vermiste vrouw (73) gevonden in Axel

Volgens het jongetje zou de vrouw met haar voet op het briefje zijn gaan staan, waarna hij vroeg of hij zijn geld terug kon krijgen. De vrouw antwoordde dat dit niet het geval was, en vervolgens zag het jongetje hoe zijn 20 euro in de tas van de vrouw verdween. “Terwijl het jongetje me dit vertelde, begon hij te huilen. Ik heb hem getroost en beloofde mijn best te doen om de 20 euro terug te krijgen”, schrijft de agent in zijn bericht.

“Overal hangen bewakingscamera’s”
Samen gingen ze naar de plek waar het gebeurd was en op verzoek van de wijkagent wees het jongetje de vrouw aan. De agent vroeg de vrouw om mee te gaan naar een rustigere plek. In eerste instantie ontkende ze het hele verhaal.

Lees ook
Ondertussen op een balkon in Rotterdam: "Gewoon op klaarlichte dag"

“Ik vertelde haar dat er op het kermisterrein overal bewakingscamera’s hangen, en ik zag de onzekerheid in haar ogen toenemen. Nadat ik haar vertelde dat ik alles zou doen om de 20 euro terug te krijgen, besloot ze toe te geven dat ze inderdaad het briefje van 20 euro in haar bezit had.” Vervolgens haalde ze het geldbriefje tevoorschijn uit haar tas. “Ongelofelijk, hoe laag kun je gaan als volwassen vrouw tegenover een klein kind”, verbaast de wijkagent zich op Instagram.

De moeder van het jongetje kwam daarna aan op de kermis en zei geen aangifte te willen doen. “Het jongetje ging met een politiepen, een groot compliment en een kleine glimlach naar huis”, sluit de agent af. De vrouw die het geldbriefje had afgepakt, werd door de politie weggestuurd van het kermisterrein.

Baby van 6 maanden oud dood gevonden op strand

Jongetje (4) uit water zwembad gehaald: In coma, vrees voor leven!