in

Jongetje (4) uit water zwembad gehaald: In coma, vrees voor leven!

Een jongetje van vier jaar uit Brielle is vrijdagmiddag rond 13.30 uur bij zwembad De Fakkel in Ridderkerk uit het water gehaald en gereanimeerd. Het kind is in zorgwekkende toestand en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het jongetje ligt op de intensive care en verkeert volgens een woordvoerder van de politie in levensgevaar.

Lees ook
Verwarde man klimt dak op en roept al urenlang – ik wil seks

Door onbekende reden was het slachtoffertje enige tijd onder water geraakt in het bad aan de Sportlaan. Hulpdiensten rukten massaal uit voor de melding in Ridderkerk. Ook de traumahelikopter kwam ter plaatse om de hulpdiensten te ondersteunen. De arts van het mobiel medisch team begeleidde het jongetje tijdens het spoedtransport naar het ziekenhuis.

Tientallen badgasten in binnenbad
Het jongetje bevond zich volgens de politie in een van de binnenbaden toen hij onder water raakte. Tijdens de reanimatie waren er tientallen badgasten die dat zagen. ,,Het was heel druk in het zwembad”, aldus de politiewoordvoerder.

Lees ook
Buren bellen politie nadat kinderen stoep ‘vandaliseren’ met krijt voor een hinkelbaan

Het zwembad is meteen na de noodmelding ontruimd en gesloten. De politie onderzoekt wat er gebeurd is. Agenten horen getuigen en personeel van het zwembad om daar een goed beeld van te krijgen. Het gaat niet om een strafrechtelijk onderzoek, volgens de politie.

Jongetje in tranen nadat hij briefje van 20 per ongeluk laat vallen: Vrouw pakt het af

Vriendin Roy Donders voor leven verminkt na mislukte ingreep: ‘Horrorbeelden’